Pro základní funkčnost, zpříjemnění používání webu, analytické účely a v případě udělení souhlasu také pro účely cílení reklamy využíváme soubory cookies. Nastavení vlastních preferencí cookies můžete kdykoli upravit odkazem ve spodní části stránek.

 

Nejrozšířenější nabídka kultur od světových výrobců na českém trhu.

Danisco

 



 

Kultura roku 2018
ALP D 500 l

ALP D na 500 l

 

 

Koření nejen do sýrů.

 

 


Sledujte nás i na facebooku


NOVINKY

arr3GDPRVaše osobní údaje jsou i nadále v bezpečí. Vážení zákazníci, nařízení EU o ochraně osobních údajů... arr3Zajímavé odkazywww.domacimlekar.com - České stránky s velkým množstvím velmi užitečných a zajímavých...

NEJPRODÁVANĚJŠÍ

Cena 1 800,00 Kč (76,59 EUR)
Skladem
Cena 514,00 Kč (21,87 EUR)
Skladem

ZBOŽÍ V AKCI

KONTAKTY

Vojtěch Toms
Toulovcovo nám. 1163
570 01 Litomyšl
tel: +420 604 446 680
vojtech.toms@gmail.com
IČO: 03730948 DIČ:8605040059

ANKETA

Jakého dopravce preferujete?

Česká pošta 36% DPD 29% PPL 26% Geis 9%

Mohlo by se hodit:

Facebookové stránky
komunity
lidí
vyrábějící sýry

Výroba sýra

 


Jezdecké potřeby

 

www.domacimlekar.com



Úvod » Mlékárenské kultury

Mlékárenské kultury

Jak vybrat tu správnou kulturu?

Vybrat tu správnou kulturu se může zdát obtížné, ale vždy je dobré vyzkoušet různé kultury a postupem času si sýrař tu "svou" najde. Při výběru se řiďte konkrétní recepturou nebo technologickým postupem s ohledem na základní rozdělení kultur.

  • Mezofilní kultury jsou vhodné na výrobu tvarohů, čerstvých sýrů, zakysané smetany, polotvrdých sýrů s nízko dohřívanou sýřeninou.
  • Termofilní kultury jsou vhodné na sýry s dohřívanou sýřeninou s přídavkem mezofilní kultury.
  • Jogurtové kultury jsou vhodné na výrobu jogurtu a v nižším dávkování se přidávají i do některých ostatních druhů sýrů.
  • Směsné kultury obsahují jak mezofilní, tak termofilní kmeny kultur a mohou obsahovat i další mlékárenské kultury na výrobu konkrétních druhů sýrů. K těmto směsným kulturám se zpravidla nemusí žádná další kultura přidávat.
  • Speciální mlékárenské kultury např. mazové, plísňové a pod. dotváří konkrétní podobu sýrů a zpravdila se k nim přidávají mezofilní a termofilní kultury nebo jejich kombinace.

Obecně lze říci, že jednotlivé balení kultur by se mělo použít na předepsanou dávku mléka, která je doporučena výrobcem. Lze z kultur odebírat poměrnou část na menší množství mléka, ale bez garance. Malým sýrařům ale velmi často nic jiného nezbývá.

 


 

Váhy uváděné u kultur.

Tyto váhy jsou orientační a není to oficiální váha uváděná výrobcem. Vzhledem k tomu, že kultury jsou vyráběny podle okyselující (nebo podobné) aktivity, může se jejich váha v jednotlivých šaržích mírně lišit. Uváděná váha (vážená na oficiálně nekalibrované váze prodejcem Tomscheese.cz) je tak skutečně čistě orientační. Pokud si kulturu odvažujete a chcete si být 100% jistí dávkou odvážené kultury, zvažte si kulturu na Vaší váze. Tato váha se může hodit výrobcům sýrů, kteří odvažují dávku kultur na menší množství mléka, než je doporučené dávkování na celý obsah jednotlivých balení a kulturu si před prvním použitím nepřevážili. Na různé druhy mlékárenských výrobků může být dávka kultury, dle konkrétního technologického postupu a kvalitě mléka, rozdílná a uváděné doporučené dávkování je průměrné. Vždy je tedy dobré konkrétní dávku kultury vyzkoušet praxí na daném mlékárenském produktu, podle Vašich konkrétních představ.

Nejprodávanější produkty v kategorii

 
IOTA Ca DL1 na 200l mléka 195,00 Kč (8,30 EUR)
Jogurtová kultura řeckého typu - řecký jogurt 1-5 l 60,00 Kč (2,55 EUR)
Kultura na bio raženku 1-5 l 60,00 Kč (2,55 EUR)
Kefírová kultura na kavkazský kefír 1-5 l 60,00 Kč (2,55 EUR)
Jogurtová kultura Yo-Flex L903 Hollandia na 250 l 250,00 Kč (10,64 EUR)
Termofilní kultura STI-12 tažené sýry na 500 l 268,00 Kč (11,40 EUR)
Choozit TA52 - 25 DCU - Tažené sýry, klasická termofilní kultura 500 l mléka 285,00 Kč (12,13 EUR)
Choozit MA14 - 50 DCU - Klasická mezofilní kultura na 1000 l mléka 329,00 Kč (14,00 EUR)
Jogurtová kultura řeckého typu TY39 - řecký jogurt 100l 272,00 Kč (11,57 EUR)
IOTA Ca DL3,5 na 350-700l mléka 514,00 Kč (21,87 EUR)
Řadit podle 
Výrobce  

IOTA Ca DL3,5 na 350-700l mlékaempty
Velmi aromatická kulturu se specifickou chutí a zastoupenými kmeny pro výrobu typického francouzského Camembertu.   Jedna z nejlepších kultur, která dodává sýrům s bílou plísní tu pravou chuť Francie.

Cena 514,00 Kč (21,87 EUR)

Skladem
Nejprodávanější produkt

Směsná kultura RSF-736 - 50U  na 1000 lempty
Směsná kultura obsahující mezofilní a termofilní homofermentativ (čistě okyselující - netvoří plyny) kmeny RSF-736 rezistentní vůči fágům (virus napadající bakteriální buňky). Kultura RSF-736 je

Cena 200,00 Kč (8,51 EUR)

Skladem
Novinka

SIGMA 71 - Penicillium Candidumempty
Používá se pro sýry typu Camembert, Brie, Saint Marcellin a řadu dalších francouzských kozích a kravských sýrů. Sigma 71 má  pomalou prozrávací aktivitu. Pro výrobu tvarohových sýrů s bílou plísní na

Cena 225,00 Kč (9,57 EUR)

Skladem

Kefír KFB1 na 500 l mléka microMilkempty
Kefírová kultura KFB 1 Kefírová kultura KFB1 od italského výrobce mlékárenských kultur MicroMilk. Jedná se o lyofilizovanou (mrazem vyšušenou) kulturu v podobě jemného prášku s malými granulemi. Pro

Cena 245,00 Kč (10,42 EUR)

Skladem
Novinka
Akce

Mezofilní kultura R-703 - čistě okyselující na 500 lempty
Mezofilní homofermentativ (čistě okyselující - netvoří plyny) kultura R-703 rezistentní vůči fágům (virus napadající bakteriální buňky). Kultura R-703 je určena pro výrobu sýrů s uzavřenou

Cena 189,00 Kč (8,04 EUR)

Skladem

Iota Reblochonempty
IOTA REBLOCHON 2 Kompletní okyselující směs kultur pro aromatický francouzský sýr Reblochon. Název tohoto sýru je odvozen od francouzského slova Reblocher - neboli znovu zatahat krávu za vemeno. Sýr

Cena 188,00 Kč (8,00 EUR)

Skladem
Novinka

Jogurtová kultura Yo-Flex Harmony 30 x 50U na 250 lempty
Termofilní jogurtová kultura Yo-Flex Harmony. Kultura Yo-Flex Harmony je určena pro výrobu jogurtů a jogurtových nápojů s menším prokysáváním, případně ve spojení s mezofilní kulturou pro výrobu sýrů

Cena 6 000,00 Kč (255,30 EUR)

Není skladem

VÝPRODEJ - Jogurtová kultura VITAL jogurt 1-3 l mlékaempty
Vital jogurt Kultura pro přípravu jogurtu, vhodná k domácímu použití, 1 sáček pro 1-3 litry mléka, s možností přeočkování. Charakteristika VITAL JOGURT jsou sáčky lyofilizované kultury určené k
Běžná cena 50,00 Kč

Cena 20,00 Kč (0,85 EUR)

Skladem
Novinka

VÝPRODEJ Kefírová kultura VITAL Kefir 1-3 l mlékaempty
Vital Kefír Důvodem výprodeje je minimální trvanlivost do 30.12.2017 Kultura pro přípravu kefíru, vhodná k domácímu použití, 1 sáček pro 1-3 litry mléka, s možností přeočkování. Charakteristika VITAL
Běžná cena 65,00 Kč

Cena 40,00 Kč (1,70 EUR)

Není skladem
Novinka

Jogurtová kultura Yo-Flex L812 na 30 x 250 lempty
Termofilní jogurtová kultura Yo-Flex L812. Kultura Yo-Flex L812 je určena pro výrobu jogurtů s velmi jemnou chutí, vysokou viskozitou a velmi nízkým dokysáváním. YF-L812 je v lyofilizovaném (mrazem

Cena 6 000,00 Kč (255,30 EUR)

Skladem

Termofilní kultura STI-12 tažené sýry na 30 x 500 lempty
Termofilní kult   Kultura STI-12 je určena pro výrobu tažených sýrů (Korbáčky, Oštěpek, Parenica, Provolone, Mozzarella) a sýrů s vysokodohřívano sýřeninou. Lze kombinovat s dalšími kmeny

Cena 6 432,00 Kč (273,68 EUR)

Skladem

LAMBDA 3 - termofilní jogurtová - typ bulharská DL 3,5empty
LAMBDA 3 - termofilní kultura určená k přímému zaočkování do mléka. Při přípravě jogurtu je možné ji použít také k přípravě matečního zákysu. Typické pro LAMBDA 3: Rychlé kmeny a typická kyselost pro

Cena 425,00 Kč (18,08 EUR)

Skladem

LAMBDA 12 - termofilní jogurtová kozí mléko DL1empty
LAMBDA 12 - termofilní kultura určená k přímému zaočkování do mléka. Při přípravě jogurtu je možné ji použít také k přípravě matečního zákysu. Typické pro LAMBDA 12: Příznivé kmeny pro výrobu jogurtu

Cena 175,00 Kč (7,45 EUR)

Není skladem

Jogurtová kultura Yo-Flex L812 na 250 lempty
Termofilní jogurtová kultura Yo-Flex L812. Kultura Yo-Flex L812 je určena pro výrobu jogurtů s velmi jemnou chutí, vysokou viskozitou a velmi nízkým dokysáváním. YF-L812 je v lyofilizovaném (mrazem

Cena 250,00 Kč (10,64 EUR)

Skladem

Termofilní kultura TCC-3  tažené sýry na 500 lempty
Termofilní kult   Kultura TCC-3 je určena pro výrobu pařených sýrů (např. Mozzarella a sýrů na pizzu) a sýrů s dohřívanou sýřeninou. Kultura TCC-3 je v lyofilizovaném (mrazem vysušeném)

Cena 215,00 Kč (9,15 EUR)

Skladem

LAMBDA 5 - termofilní jogurtová DL 3,5 empty
LAMBDA 5 - termofilní kultura určená k přímému zaočkování do mléka. Při přípravě jogurtu je možné ji použít také k přípravě matečního zákysu. Typické pro LAMBDA 5: Podobná kultura k LAMBDA 3, mírně

Cena 435,00 Kč (18,51 EUR)

Není skladem

KAPPA 3 - kompletní směs DL 3,5 na 150 - 300 litrů mlékaempty
Kompletní směs mezofilních,ter a propionových bakterií určených pro lisované dohřívané sýry. Používá se pro typické sýry s oky a oříškovou příchutí, např. typu Bargkas - malý Gruyére,

Cena 445,00 Kč (18,93 EUR)

Skladem

IOTA 1 - propionová DL 3,5 na 1500-2000 litrů mlékaempty
IOTA 1 - propionová   Propionová kultura slouží k tvorbě ementálských ok a oříškové chuti. Je vhodná pro lisované dohřívané sýry. Dávkování: 1500-2000 litrů mléka pro přímé zaočkování Složení:

Cena 495,00 Kč (21,06 EUR)

Skladem

IOTA FF DL 3,5- Ochranná okyselující kultura na 350-700 l mlékaempty
Iota FF DL 3,5 Ochranná okyselující kultura proti plísním a kvasinkám.   Ochranná okyselující kultura Iota FF je přímo určena k očkování mléka bez nutnosti přidávat další kultury. Je vhodná pro

Cena 445,00 Kč (18,93 EUR)

Skladem

IOTA FF DL 1 - Ochranná okyselující kultura na 100-200 l mlékaempty
Iota FF  Ochranná okyselující kultura proti plísním a kvasinkám.   Ochranná okyselující kultura Iota FF je přímo určena k očkování mléka bez nutnosti přidávat další kultury. Je vhodná pro prodloužení

Cena 195,00 Kč (8,30 EUR)

Skladem

Gamma 22 - ochranná kultura na 100l mlékaempty
Gamma 22 (též označovaná jako Gamma 2) Ochranná kultura proti patogenům   Ochranná kultura Gamma 22 se přidává do mléka zároveň s okyselujícícmi kulturami. Je vhodná do mléka, které nemá dostatečnou

Cena 165,00 Kč (7,02 EUR)

Skladem

Gamma 1 - ochranná kultura na 100-200l mlékaempty
Gamma 1 Ochranná kultura proti pozdnímu duření sýrů   Ochranná kultura Gamma 1 se přidává do mléka zároveň s okyselujícícmi kulturami. Je vhodná do mléka, které nemá dostatečnou bakteriální čistotu

Cena 160,00 Kč (6,81 EUR)

Skladem

SIGMA 18 - Penicillium Roquefortiempty
Kultura Sigma 18 - Penicillium Roqueforti se středním prozráváním a výrazným aroma. Pro výrobu typických sýrů roquefortského typu. Barva je tmavě modrá s ovocnou příchutí a silným prozráváním.

Cena 260,00 Kč (11,06 EUR)

Skladem

Kultura na bifido acidofilní mléko Gbio BA10 - 100 l empty
Bifido acidofilní  mléko Kultury pro přípravu bifido acidofilního mléka. Balení: na 100 litrů mléka     Vyrobené bifido acidofilní mléko je vhodné na další přeočkování, jelikož tímto získá na síle a

Cena 272,00 Kč (11,57 EUR)

Není skladem

Smetanová kultura 50g mezofilní Milcomempty
Sušená smetanová kultura určená pro přímé zaočkování do 5-15 litrů mléka. Při dodržování správných hygienických podmínek lze docílit až 10-ti násobného přeočkování. Balení: 50g   Návod k použití při

Cena 325,00 Kč (13,83 EUR)

Není skladem

Jogurtová kultura řeckého typu TY39  - řecký jogurt 100l empty
Jogurt řeckého typu Kultury pro přípravu jogurtu řeckého typu na domácí použití, 1 sáček pro 100 litrů mléka s 10 opakováními. Obsah: Minimálně 1x109 živých kultur v 1g, Lactobacillus delbrueckii

Cena 272,00 Kč (11,57 EUR)

Není skladem
Nejprodávanější produkt

SIGMA 98 C - Tomme - Mazová kultura 500lempty
Mazová kultura určená pro výrobu sýrů s mazem na povrchu Tomme.   Kultura se skládá z několika kmenů Brevibacterium Linens, Debaryomyces hanseinii a Kluyveromyces Marxianus. Kultura Sigma 98 C vytváří
Běžná cena 295,00 Kč

Cena 265,00 Kč (11,28 EUR)

Skladem

SIGMA 43 - Grey Penicillium - Penicillium commune, 500lempty
Používá se pro speciální sýry typu Tomme. Na povrchu vytváří šedou plíseň a dává sýrům nezaměnitelnou chuť a vzhled.   Jako startovací kulturu doporučujeme použít Iota 4 nebo aromaticko mezofilní
Běžná cena 285,00 Kč

Cena 272,00 Kč (11,57 EUR)

Skladem
Novinka

Choozit MA14 - 50 DCU - Klasická mezofilní kultura na 1000 l mlékaempty
Kultura Choozit MA 14 se používá jako základ kysání pro širokou škálu výrobků od čerstvých, měkkých a polotvrdých sýrů, tvarohů, tvarohových sýrů, zakysané smetany, Emmentálu, Raclette, Fontine, Saint

Cena 329,00 Kč (14,00 EUR)

Skladem
Akce
Nejprodávanější produkt

Choozit TA52 - 25 DCU - Tažené sýry, klasická termofilní kultura 500 l mlékaempty
Kultura Choozit TA 52 se používá pro širokou škálu výrobků od tažených sýrů, měkkých a polotvrdých sýrů, tvarohů a zakysané smetany. Z našich zkušeností je tato kultura rychlejší, než podobný typ

Cena 285,00 Kč (12,13 EUR)

Skladem
Akce
Nejprodávanější produkt

Choozit Alp D - 50 DCU - Almkäse, horské sýry - 500 l mlékaempty
Kultura Choozit Alp D se používá pro výrobu sýrů z alpských a horských oblastí. Texturou jsou tyto sýry tvrdšího charakteru s jemnou ořechovou chutí. Složení: Lactococcus lactis subsp. lactis

Cena 283,00 Kč (12,04 EUR)

Skladem
Akce

Mycodore 5 D - 1000 l mlékaempty
Velmi specifická kultura Mycodore určená pro výrobu speciálních sýrů typu Tomme, St. Nectaire a dalších sýrů s typickou povrchovou mikroflórou. Na sýrech vytváří bílý načechraný povrch, pod kterým se

Cena 989,00 Kč (42,08 EUR)

Skladem

Yo-Mix 883 50 DCU - jogurtová kultura až 500 l mlékaempty
Jogurtová kultura Yo-Mix 883   Jogurtová kultura Yo-Mix 833 určena k výrobě jogurtů. Jogurty s touto kulturou vykazují hladkou konzistenci, jemnou kyselost a výbornou pevnost. Chuť lze přirovnat k

Cena 329,00 Kč (14,00 EUR)

Skladem

SIGMA 96 SP - Mazová kultura 250-500lempty
Mazová kultura určená pro výrobu sýrů s mazem na povrchu např. Saint Paulin a Port Salut.   Kultura se skládá z Brevibacterium Linens a tří kvasinek. Kultura Sigma 96 SP vytváří na povrchu sýrů svěží
Běžná cena 280,00 Kč

Cena 246,00 Kč (10,47 EUR)

Skladem

SIGMA 54 - Geotrichum Candidum na 100-200l mlékaempty
Lehce aromatická kultura vytvářející na povrchu sýrů typické zvrásnění a bílou barvu. Napomáhá udržení bílé plísně (Penicillium Candidum) na povrchu tvarohových sýrů. S použitím této kultury vytvoříte

Cena 268,00 Kč (11,40 EUR)

Skladem

IOTA 4 - Tomme, 200lempty
Směs mezofilních a termofilních bakterií, Enterokoky a mikrokoky   Použití: měkké zrající sýry s krémově zbarvenou kůrkou a dobrým prozráváním sýry typu Tomme a tradiční lisované sýry   Na 100

Cena 215,00 Kč (9,15 EUR)

Skladem
Novinka

Kefírová kultura K12 - Kavkazský kefír 100 lempty
Kefírová kultura Složení: Lc.lac Lc.diacetylacti Lc.cremoris, Leuc.cremoris, Str.thermophilu Lb.kefyr.   100L kultury kefírov v mateční kvalitě vhodné pro přímé očkování nebo pro  výrobu

Cena 272,00 Kč (11,57 EUR)

Není skladem

SIGMA 30 - Levure Saccharomyces, sýry s modrou plísní - na 150 litrů mlékaempty
Sigma 30 - Levure Saccharomyces   Sigma 30 - Levure Saccharomyces podporuje tvorbu plynů v sýrech a je tak důležitým pomocníkem ve správném a kvalitním rozložení modré plísně u sýrů typu Roquefort,
Běžná cena 275,00 Kč

Cena 265,00 Kč (11,28 EUR)

Skladem

SIGMA 41 - Penicillium Nalgiovensis na 500 l mléka empty
Sigma 41 - Penicillium Nalgiovensis Původní česká plísňová kultura z oblasti Nalžovských hor nedaleko Sušice. Vyznačuje se bílou až narůžovělou plísní, kterou lze na sýrech roztírat. Výroba

Cena 275,00 Kč (11,70 EUR)

Skladem

IOTA 1 - propionová DL1 na 500 litrů mlékaempty
IOTA 1 - propionová   Propionová kultura slouží k tvorbě ementálských ok a oříškové chuti. Je vhodná pro lisované dohřívané sýry. Dávkování: 500 litrů mléka pro přímé zaočkování Složení: Propionové

Cena 225,00 Kč (9,57 EUR)

Skladem

Termofilní kultura LH-B02 - Lactobacillus Helveticus na 500 lempty
Termofilní mlékárenská kultura LH-B02 - Lactobacillus Helveticus   Kultura se používá pro výrobu švýcarských a italských sýrů typu emmentál, parmazán, pecorino a tažených sýrů.   Zrajícím sýrům dodává

Cena 260,00 Kč (11,06 EUR)

Skladem

Termofilní kultura STI-12 tažené sýry na 500 lempty
Termofilní kult   Kultura STI-12 je určena pro výrobu tažených sýrů (Korbáčky, Oštěpek, Parenica, Provolone, Mozzarella) a sýrů s vysokodohřívano sýřeninou. Lze kombinovat s dalšími kmeny

Cena 268,00 Kč (11,40 EUR)

Skladem
Nejprodávanější produkt

BETA - mezofilní DL3,5 na 600l mlékaempty
BETA - mezofilní mlékárenská kultura určená k přímému zaočkování do mléka. Očkovací kultura pro výrobu měkkých sýrů, tvarohu a sýrů s uzavřenou texturou - bez ok (Morbier). Složení:(100%

Cena 415,00 Kč (17,66 EUR)

Skladem

Mezofilní kultura CHN-22 na 500 lempty
Mezofilní aromatická kultura CHN-22, vytvářející aroma a CO2. Kultura CHN-22 je určena pro výrobu měkkých sýrů s pomalým okyselováním (čerstvé sýry, Camembert, Sýry s modrou plísní), sýrů s tvorbou ok

Cena 250,00 Kč (10,64 EUR)

Skladem

Jogurtová kultura Yo-Flex L903 Hollandia na 250 lempty
Termofilní jogurtová kultura Yo-Flex L903. Kultura Yo-Flex L903 je určena pro výrobu jogurtů s velmi jemnou chutí, vysokou viskozitou a velmi nízkým dokysáváním. Tato kultura se používá na výrobu

Cena 250,00 Kč (10,64 EUR)

Skladem
Nejprodávanější produkt

Jogurtová kultura Yo-Flex Harmony 50U na 250 lempty
Termofilní jogurtová kultura Yo-Flex Harmony. Kultura Yo-Flex Harmony je určena pro výrobu jogurtů a jogurtových nápojů s menším prokysáváním, případně ve spojení s mezofilní kulturou pro výrobu sýrů

Cena 250,00 Kč (10,64 EUR)

Není skladem

Mezofilní kultura Flora Danica na 500 lempty
Mezofilní aromatická kultura Flora Danica, vytvářející aroma a CO2. Kultura Flora Danica je určena pro výrobu čerstvých sýrů, měkkých sýrů (camembert, sýry s modrou plísní) a tvrdých sýrů s malým

Cena 250,00 Kč (10,64 EUR)

Skladem

Mezofilní kultura CHN-19 na 500 lempty
Mezofilní aromatická kultura CHN-19, vytvářející aroma a CO2. Kultura CHN-19 je určena pro výrobu čerstvých sýrů a tvrdých sýrů s malým množstvím ok (typu Gouda, Eidam, Leerdamer,...) CHN-19 je v

Cena 250,00 Kč (10,64 EUR)

Skladem

Mezofilní kultura CHN-11 na 500 lempty
Mezofilní aromatická kultura CHN-11, vytvářející aroma a CO2. Kultura CHN-11 je určena pro výrobu čerstvých sýrů a tvrdých sýrů s malým množstvím ok (typu Gouda, Eidam, Leerdamer,...) CHN-11 je v

Cena 250,00 Kč (10,64 EUR)

Skladem

Sýrařská kultura na čerstvý sýr 1-5 lempty
Čerstvý sýr 1 sáček na 1 - 5l mléka Postup: Pasterace 76°C Zchladit mléko  na 38°C - 42°C Přidat chlorid vápenatý - 2ml na 10L, naředěno 1:10 vodou Zaočkovat kulturou Nechat  10 - 15min stát Zasýřit

Cena 60,00 Kč (2,55 EUR)

Skladem

Kultura na bifido acidofilní mléko 1-5 lempty
Bifido acidofilní  mléko Kultury pro přípravu bifido acidofilního mléka na domácí použití, 1 sáček pro 1-5 litrů mléka. Obsah: Minimálně 1x109 živých kultur v 1g, Lactobacillus bulgaricus,

Cena 60,00 Kč (2,55 EUR)

Skladem

Kultura na acidofilní mléko 1-5 lempty
Acidofilní mléko Kultury pro přípravu acidofilního mléka na domácí použití, 1 sáček pro 1-5 litrů mléka. Obsah: Minimálně 1x109 živých kultur v 1g, Lactobacillus bulgaricus,

Cena 60,00 Kč (2,55 EUR)

Skladem

Kefírová kultura na kavkazský kefír 1-5 lempty
Kavkazský Kefír Kultury pro přípravu kefiru,  kultury pro domácí použití, 1sáček pro 1-5L mléka, z více opakováními. Obsah: Minimálně 1x109 živých kultur v 1g, Lactococcus lactis sp. lactis,

Cena 60,00 Kč (2,55 EUR)

Není skladem
Nejprodávanější produkt

Kultura na bio raženku 1-5 lempty
Kultura na bio raženku Obsah: Minimálně 1x109 živých kultur v 1g, Lactococcus lactis sp. lactis, Lactococcus lactis sp. diacetylactis, Lactococcus lactis sp. cremoris, Leuconostoc mesenteroides sp.

Cena 60,00 Kč (2,55 EUR)

Není skladem
Nejprodávanější produkt

Kultura na zakysanou smetanu 1-5lempty
Zakysaná smetana Kultury pro přípravu zakysané smetany  pro domácí použití, 1 sáček je na 1-5 litrů mléka. Obsah: Minimálně 1x109 živých kultur v 1g, Liofilizované mikroorganismy,  Druhy: Lactococcus

Cena 60,00 Kč (2,55 EUR)

Skladem

Jogurtová kultura na originál bulharský jogurt 1-5lempty
Originál bulharský jogurt Kultury pro přípravu originál bulharského  jogurtu na domácí použití, 1 sáček pro 1-5 litrů mléka s 10 opakováními. Obsah: Minimálně 1x109 živých kultur v 1g, Lactobacillus

Cena 60,00 Kč (2,55 EUR)

Není skladem

Jogurtová kultura řeckého typu - řecký jogurt 1-5 lempty
Jogurt řeckého typu Kultury pro přípravu jogurtu řeckého typu na domácí použití, 1 sáček pro 1-5 litrů mléka s 10 opakováními. Obsah: Minimálně 1x109 živých kultur v 1g, Lactobacillus delbrueckii

Cena 60,00 Kč (2,55 EUR)

Skladem
Nejprodávanější produkt

Jogurtová kultura + bifido kultury 1-5 lempty
Bulharský bifido jogurt Kultury pro přípravu pravého bulharského jogurtu + bifido kultury pro domácí použití 1 sáček pro 1-5 litrů mléka s 10 opakováními.     Obsah: Minimálně 1x109 živých kultur v

Cena 60,00 Kč (2,55 EUR)

Není skladem

DELTA - termofilní DL3,5 na 600l mlékaempty
DELTA - termofilní mlékárenská kultura vhodná především na tažené sýry typu korbáčky, parenica, oštěpek, kaškaval, provolone, mozzarella, ... Je možné ji použít samostatně nebo v kombinaci s mezofilní

Cena 415,00 Kč (17,66 EUR)

Není skladem

OMEGA - mezofilní DL3,5 na 600l mlékaempty
OMEGA - mezofilní mlékárenská kultura určená k přímému zaočkování do mléka. Velmi jemná aromatická okyselující kultura obsahující bohatou směs kmenů , které jsou odolné vůči fágům (degradace chuti,

Cena 425,00 Kč (18,08 EUR)

Není skladem

ALPHA - mezofilní DL3,5 až 700l mlékaempty
ALPHA - mezofilní mlékárenská kultura určená k přímému zaočkování do mléka. Jemná aromatick očkovací kultura pro výrobu měkkých sýrů, sýrů s modrou plísní, smetany a másla. Složení ze: 2/3

Cena 425,00 Kč (18,08 EUR)

Není skladem

Kefírová kultura Milcomempty
Sušená kefírová kultura určena pro přímé zaočkování do 1 l mléka. Při dodržování správných hygienických podmínek lze docílit až 10-ti násobného přeočkování. Balení: sáček 5g   Návod k použití při

Cena 42,00 Kč (1,79 EUR)

Není skladem

Acidofilní kultura Milcomempty
Sušené acidofil kultury určené pro přímé zaočkování do 1 l mléka. Při dodržování správných hygienických podmínek lze docílit až 10-ti násobného přeočkování. Balení: sáček 3g   Návod k použití při

Cena 42,00 Kč (1,79 EUR)

Skladem

Smetanová kultura mezofilní Milcomempty
Sušená smetanová kultura určená pro přímé zaočkování do 1 litrů mléka. Při dodržování správných hygienických podmínek lze docílit až 10-ti násobného přeočkování. Balení: sáček 3g   Návod k použití při

Cena 42,00 Kč (1,79 EUR)

Skladem

Jogurtová kultura Milcomempty
Sušené jogurtové kultury určené pro přímé zaočkování do 1 l mléka. Při dodržování správných hygienických podmínek lze docílit až 10-ti násobného přeočkování. Balení: sáček 3g   Návod k použití: Mléko

Cena 42,00 Kč (1,79 EUR)

Skladem

SIGMA 55 - Geotrichum Candidum na 100-200l mlékaempty
Velmi aromatická kultura vytvářející na povrchu sýrů typické zvrásnění a béžovou barvu. Napomáhá udržení bílé plísně (Penicillium Candidum) na povrchu tvarohových sýrů. S použitím této kultury

Cena 268,00 Kč (11,40 EUR)

Skladem

IOTA Ca DL1 na 200l mlékaempty
Velmi aromatická kulturu se specifickou chutí a zastoupenými kmeny pro výrobu typického francouzského Camembertu.   Jedna z nejlepších kultur, která dodává sýrům s bílou plísní tu pravou chuť Francie.

Cena 195,00 Kč (8,30 EUR)

Skladem
Nejprodávanější produkt

ALPHA - mezofilní DL1 na 200l mlékaempty
ALPHA - mezofilní mlékárenská kultura určená k přímému zaočkování do mléka. Jemná aromatick očkovací kultura pro výrobu měkkých sýrů, sýrů s modrou plísní, smetany a másla. Složení ze: 2/3

Cena 175,00 Kč (7,45 EUR)

Skladem

BETA - mezofilní DL1 na 200l mlékaempty
BETA - mezofilní mlékárenská kultura určená k přímému zaočkování do mléka. Očkovací kultura pro výrobu měkkých sýrů, tvarohu a sýrů s uzavřenou texturou - bez ok (Morbier). Složení:(100%

Cena 175,00 Kč (7,45 EUR)

Skladem

DELTA - termofilní DL1 na 200l mlékaempty
DELTA - termofilní mlékárenská kultura vhodná především na tažené sýry typu korbáčky, parenica, oštěpek, kaškaval, provolone, mozzarella, ... Je možné ji použít samostatně nebo v kombinaci s mezofilní

Cena 175,00 Kč (7,45 EUR)

Skladem

IOTA CL1 kozí a kravské sýry - DL1 na 100l mlékaempty
Směs mezofilních a termofilních kultur, 3 kvasinek a Geotrichum Candidum. Pro tvarohové sýry, barva sýrů krémová později až do šeda. Kompletní směs pro výrobu sýrů typu St. Marcellin, Picodon,

Cena 195,00 Kč (8,30 EUR)

Skladem

IOTA CL2 Kozí sýry DL1 na 100l mlékaempty
Směs mezofilních a termofilních kultur a Geotrichum Candidum. Pro tvarohové sýry, sýry mají bílou barvu. Kompletní směs pro výrobu sýrů typu St. Marcellin, Picodon, Charollais, Rigotte, Crottin - sýry

Cena 195,00 Kč (8,30 EUR)

Skladem