- Úvod
- Mlékárenské kultury
- Kefírová kultura Milcom
Kefírová kultura Milcom

- Kompletní specifikace
- Kefírová kultura MilcomSkladem 14 ks60 Kč49,59 Kč bez DPH
Sušená kefírová kultura určena pro přímé zaočkování do 1 l mléka.
Při dodržování správných hygienických podmínek lze docílit až 10-ti násobného přeočkování.
Balení: sáček 5g
Skladování:
- V lednici při + 4 až + 8°C
- Minimální trvanlivost 6 měsíců od data výroby.
Návod k použití při zpracování 1 litru mléka:
Mléko (1 litr) se pasteruje při 95°C po dobu 2 - 3 minut, zchladí se na kultivační teplotu a zaočkuje se jedním balením sušené kultury a dobře se rozmíchá.
Kultivuje se při 23°C po dobu 20 - 24 hodin nebo při 30°C po dobu 16 - 18 hodin. Při kultivaci za vyšší teploty má kefír výraznější chuť.
Po kultivaci se kefír uloží do chladničky na min. 24 hodin. K pití je nejvhodnější kefír 48 hodin starý.