- Úvod
- Mlékárenské kultury
- Jogurtová kultura Yo-Flex L903
Jogurtová kultura Yo-Flex L903
- TOP produkt

- Kompletní specifikace
- Ke stažení
- Související zboží1
- Jogurtová kultura Yo-Flex L903Skladem 14 kscena od 260 Kčcena od 214,88 Kč bez DPH
Termofilní jogurtová kultura Yo-Flex L903.
Kultura Yo-Flex L903 je určena pro výrobu jogurtů s velmi jemnou chutí, vysokou viskozitou a velmi nízkým dokysáváním.
Yo-Flex L903 je v lyofilizovaném (mrazem vysušeném) stavu.
Vhodná k přímému zaočkování do mléka.
K zaočkování 250l mléka.
Forma: Granule
Vyvarujte se vnikání vlhkosti.
Složení:
- Streptococcus thermophilus
- Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus
Váha kultury:14,8g
Váha prázdného sáčku:8,8g
Váha celková: 23,6g
Alergen: Mléko
Skladování:
- V mrazáku při -18 °C.
- Minimální trvanlivost 24 měsíců od data výroby při -18°C.
Kysací křivka
Podmínky fermentace:
Plnotučné mléko zahřejeme na 85°C a necháme 30 minut v klidu. (Výrobce doporučuje pro lepší viskozitu přídavek sušeného odstředěného mléka v poměru 2% z objemu mléka pro výrobu). Poté mléko zchladíme na očkovací teplotu 45-43°C. Přidáme startovací kulturu Yo-Flex L903 a necháme kultivovat při této teplotě 6-10 hodin. Poté uložíme do chladícího boxu (4-6°C) a necháme alespoň 12 hodin odpočívat.