Logo
Nevíte si rady? Zavolejte.
(Po-Ne, 8-20 hod)
0 ks
za 0,00 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
Nakupte ještě za 2 999,00 Kč a máte dopravu ZDARMA

Iota Reblochon

IOTA REBLOCHON 2 Kompletní okyselující směs kultur pro aromatický francouzský sýr Reblochon. Název tohoto sýru je odvozen od francouzského slova Reblo... celý popis
Dostupnost
Není skladem
Cena bez DPH
155,37 Kč
188,00 Kč
Momentálně není k dispozici
Číslo produktu:CQ017
Hlídat cenu / dostupnost
Kompletní specifikace

IOTA REBLOCHON 2

Kompletní okyselující směs kultur pro aromatický francouzský sýr Reblochon.

Název tohoto sýru je odvozen od francouzského slova Reblocher - neboli znovu zatahat krávu za vemeno. Sýr se tak původně vyráběl až z druhého dojení. Můžeme se setkat i s výrobou z mléka od tří různých plemen krav.

Složení:Streptococcus thermophilus, Lactobacillus bulgaricus,Lactobacillus rhamnosus a Lactobacillus plantarum

Dávkování:
100 l pasterovaného mléka
200 l nepasterovaného mléka

Váha kultury:3,08g

Váha prázdné ampule:2,69g

Váha celková: 5,77g

 

Receptura:

Reblochon

Sýr ze Savojska vážící 250-500g o průměru 9-14 cm a výškou kolem 3-3,5 cm. Zraje 2-4 týdny.

Dle kvality mléka zvolíme, zda budeme vyrábět z pasterovaného nebo nepasterovaného mléka, které zchladíme nebo zahřejeme na teplotu 32°C a zaočkujeme kompletní okyselující směsí kultury IOTA REBLOCHON (můžete také přidat velmi malé množství bílé plísně Penicillium Candidum Sigma 74 a nechat sýr obrůst bílou plísní). Kultury necháme v mléce kultivovat po dobu 45-60 minut. Následné sýření probíhá 30 minut. Sýřeninu rozkrájíme na velikost rýže a pomalu dohřejeme na 35°C. Této teploty bychom měli dosáhnout do 30 minut od začátku krájení. Zrno necháme usadit ke dnu a odlijeme syrovátku. Přendáme do forem a zatěžujeme jednu formu druhou, aby se sýr dobře zformoval. Během první hodiny sýry několikrát otočíme a poté necháme odkapávat, dokud nebude mít sýr kyselost okolo 5 pH nebo dokud není odkapávající syrovátka lehce nakyslá. Během této doby také otáčíme. Sýry nasolíme na povrchu jemnou solí bez jodu nebo v solném rozoku. Zrání probíhá v 15-16°C a 80-90% vlhkosti zhruba 4 týdny. Pokud použijete jen kulturu IOTA REBLOCHON, můžete si udělat z této kultury roztok, kterým sýry během zrání ošetřujeme potíráním. Teplota zrání nesmí překročit 16°C.

Kde nás najdete?

Toulovcovo náměstí 1163 - 2. patro

Litomyšl      570 01

Potřebujete poradit?
Logo
Kancelář e-shopu: +420 604 253 024
Vojtěch Toms
Vojtěch Toms
(Po-Ne, 8-20 hod)
Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.
Vytvořeno na Eshop-rychle.czEshop-rychle.cz
Zpracování osobních údajů můžete ovlivnit úpravou svých preferencí ochrany soukromí.