Logo
Nevíte si rady? Zavolejte.
(Po-Pá, 8-14 hod)
0 ks
za 0 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
Nakupte ještě za 2 999 Kč a máte dopravu po ČR ZDARMA

Iota Reblochon

IOTA REBLOCHON Kompletní okyselující směs kultur pro aromatický francouzský sýr Reblochon. Název tohoto sýru je odvozen od francouzského slova Rebloch... celý popis
Dostupnost
Skladem 10 ks
188 Kč
155,37 Kč
bez DPH
ks
Číslo produktu:CQ017
Hlídat cenu / dostupnost
Kompletní specifikace

IOTA REBLOCHON

Kompletní okyselující směs kultur pro aromatický francouzský sýr Reblochon.

Název tohoto sýru je odvozen od francouzského slova Reblocher - neboli znovu zatahat krávu za vemeno. Sýr se tak původně vyráběl až z druhého dojení. Můžeme se setkat i s výrobou z mléka od tří různých plemen krav.

Složení:Streptococcus thermophilus, Lactobacillus bulgaricus,Lactobacillus rhamnosus a Lactobacillus plantarum

Dávkování:
100 l pasterovaného mléka
200 l nepasterovaného mléka

Váha kultury:3,08g

Váha prázdné ampule:2,69g

Váha celková: 5,77g

Skladování:

  • V mrazáku při -18 °C.
  • V lednici při méně než +4 °C.
  • Minimální trvanlivost 18 měsíců od data výroby při -18°C.

Receptura:

Reblochon

Sýr ze Savojska vážící 250-500g o průměru 9-14 cm a výškou kolem 3-3,5 cm. Zraje 2-4 týdny.

Dle kvality mléka zvolíme, zda budeme vyrábět z pasterovaného nebo nepasterovaného mléka, které zchladíme nebo zahřejeme na teplotu 32°C a zaočkujeme kompletní okyselující směsí kultury IOTA REBLOCHON (můžete také přidat velmi malé množství bílé plísně Penicillium Candidum Sigma 74 a nechat sýr obrůst bílou plísní). Kultury necháme v mléce kultivovat po dobu 45-60 minut. Následné sýření probíhá 30 minut. Sýřeninu rozkrájíme na velikost rýže a pomalu dohřejeme na 35°C. Této teploty bychom měli dosáhnout do 30 minut od začátku krájení. Zrno necháme usadit ke dnu a odlijeme syrovátku. Přendáme do forem a zatěžujeme jednu formu druhou, aby se sýr dobře zformoval. Během první hodiny sýry několikrát otočíme a poté necháme odkapávat, dokud nebude mít sýr kyselost okolo 5 pH nebo dokud není odkapávající syrovátka lehce nakyslá. Během této doby také otáčíme. Sýry nasolíme na povrchu jemnou solí bez jodu nebo v solném rozoku. Zrání probíhá v 15-16°C a 80-90% vlhkosti zhruba 4 týdny. Pokud použijete jen kulturu IOTA REBLOCHON, můžete si udělat z této kultury roztok, kterým sýry během zrání ošetřujeme potíráním. Teplota zrání nesmí překročit 16°C.

 

Nejčtenější články

Kde nás najdete?

Toulovcovo náměstí 1163 - 2. patro

Litomyšl      570 01

Potřebujete poradit?
Logo
Kancelář e-shopu: +420 604 253 024 (Po-Pá 8-14h)
Vojtěch Toms
Vojtěch Toms
(Po-Pá, 8-14 hod)
© 2015-2020 Vojtěch Toms
Vytvořeno na Eshop-rychle.czEshop-rychle.cz