Pro základní funkčnost, zpříjemnění používání webu, analytické účely a v případě udělení souhlasu také pro účely cílení reklamy využíváme soubory cookies. Nastavení vlastních preferencí cookies můžete kdykoli upravit odkazem ve spodní části stránek.

 

Nejrozšířenější nabídka kultur od světových výrobců na českém trhu.

Danisco


 

Kultura roku 2018
ALP D 500 l

ALP D na 500 l

 

 

Koření nejen do sýrů.

 

 

 

Sledujte nás i na facebooku



Přátelský e-shop



        

Iota Reblochon

Novinka

Skladem

 

Číslo produktu: CQ017
Cena bez DPH: 155,37 Kč (6,61 EUR)
Cena s DPH (21 %):
188,00 Kč (8,00 EUR)
Hlídací pes:
Hlídací pes

do košíku:
  ks  

Informace o produktu:

IOTA REBLOCHON 2

Kompletní okyselující směs kultur pro aromatický francouzský sýr Reblochon.

Název tohoto sýru je odvozen od francouzského slova Reblocher - neboli znovu zatahat krávu za vemeno. Sýr se tak původně vyráběl až z druhého dojení. Můžeme se setkat i s výrobou z mléka od tří různých plemen krav.

Složení:Streptococcus thermophilus, Lactobacillus bulgaricus,Lactobacillus rhamnosus a Lactobacillus plantarum

Dávkování:
100 l pasterovaného mléka
200 l nepasterovaného mléka

Váha kultury:3,08g

Váha prázdné ampule:2,69g

Váha celková: 5,77g

 

Receptura:

Reblochon

Sýr ze Savojska vážící 250-500g o průměru 9-14 cm a výškou kolem 3-3,5 cm. Zraje 2-4 týdny.

Dle kvality mléka zvolíme, zda budeme vyrábět z pasterovaného nebo nepasterovaného mléka, které zchladíme nebo zahřejeme na teplotu 32°C a zaočkujeme kompletní okyselující směsí kultury IOTA REBLOCHON (můžete také přidat velmi malé množství bílé plísně Penicillium Candidum Sigma 74 a nechat sýr obrůst bílou plísní). Kultury necháme v mléce kultivovat po dobu 45-60 minut. Následné sýření probíhá 30 minut. Sýřeninu rozkrájíme na 1 cm kostky a po 5 minutách odpočinku pomalu dohřejeme na 35°C. Zrno necháme usadit ke dnu a odlijeme syrovátku. Přendáme do forem a zatěžujeme jednu formu druhou, aby se sýr dobře zformoval. Během první hodiny sýry několikrát otočíme a poté necháme odkapávat, dokud nebude mít sýr kyselost okolo 5 pH nebo dokud není odkapávající syrovátka lehce nakyslá. Během této doby také otáčíme. Sýry nasolíme na povrchu jemnou solí bez jodu nebo v solném rozoku. Zrání probíhá v 10-14°C a 80-90% vlhkosti zhruba 4 týdny. Pokud použijete jen kulturu IOTA REBLOCHON, můžete si udělat z této kultury roztok, kterým sýr během zrání potírejte. Teplota zrání nesmí překročit 16°C.

Hlídací pes
Watch DOG


Informovat na e-mail při změně:


       když cena klesne pod

        když produkt bude na skladě


Zadejte Váš e-mail: Opište text z obrázku: *
captcha