Pro základní funkčnost, zpříjemnění používání webu, analytické účely a v případě udělení souhlasu také pro účely cílení reklamy využíváme soubory cookies. Nastavení vlastních preferencí cookies můžete kdykoli upravit odkazem ve spodní části stránek.

 

Nejrozšířenější nabídka kultur od světových výrobců na českém trhu.

Danisco


 

Kultura roku 2018
ALP D 500 l

ALP D na 500 l

 

 

Koření nejen do sýrů.

 

 

 

 

Sledujte nás i na facebooku



Přátelský e-shop

NOVINKY

arr3Zajímavé odkazywww.domacimlekar.com - České stránky s velkým množstvím velmi užitečných a zajímavých...

NEJPRODÁVANĚJŠÍ

Cena 9,00 Kč (0,38 EUR)
Skladem
Cena 9,00 Kč (0,38 EUR)
Skladem
Cena 268,00 Kč (11,40 EUR)
Skladem

ZBOŽÍ V AKCI

Cena 469,00 Kč (19,96 EUR)
Skladem
Cena 196,00 Kč (8,34 EUR)
Skladem

KONTAKTY

Vojtěch Toms
Toulovcovo nám. 1163
570 01 Litomyšl
tel: +420 604 446 680
vojtech.toms@gmail.com
IČO: 03730948 DIČ:8605040059

ANKETA

Jakého dopravce preferujete?

Česká pošta 45% DPD 24% PPL 23% Geis 8%

Mohlo by se hodit:

Facebookové stránky
komunity
lidí
vyrábějící sýry

Výroba sýra

 


Jezdecké potřeby

 

www.domacimlekar.com



Úvod » Mlékárenské kultury » Ets. Coquard - Francie

Mlékárenské kultury / Ets. Coquard - Francie

Nejprodávanější produkty v kategorii

 
IOTA Ca DL1 na 200l mléka 195,00 Kč (8,30 EUR)
IOTA Ca DL3,5 na 350-700l mléka 514,00 Kč (21,87 EUR)
Řadit podle 
Výrobce  

IOTA Ca DL3,5 na 350-700l mlékaempty
Velmi aromatická kulturu se specifickou chutí a zastoupenými kmeny pro výrobu typického francouzského Camembertu.   Jedna z nejlepších kultur, která dodává sýrům s bílou plísní tu pravou chuť Francie.

Cena 514,00 Kč (21,87 EUR)

Skladem
Nejprodávanější produkt

SIGMA 71 - Penicillium Candidumempty
Používá se pro sýry typu Camembert, Brie, Saint Marcellin a řadu dalších francouzských kozích a kravských sýrů. Sigma 71 má  pomalou prozrávací aktivitu. Pro výrobu tvarohových sýrů s bílou plísní na

Cena 225,00 Kč (9,57 EUR)

Skladem

Iota Reblochonempty
IOTA REBLOCHON 2 Kompletní okyselující směs kultur pro aromatický francouzský sýr Reblochon. Název tohoto sýru je odvozen od francouzského slova Reblocher - neboli znovu zatahat krávu za vemeno. Sýr

Cena 188,00 Kč (8,00 EUR)

Skladem
Novinka

LAMBDA 3 - termofilní jogurtová - typ bulharská DL 3,5empty
LAMBDA 3 - termofilní kultura určená k přímému zaočkování do mléka. Při přípravě jogurtu je možné ji použít také k přípravě matečního zákysu. Typické pro LAMBDA 3: Rychlé kmeny a typická kyselost pro

Cena 425,00 Kč (18,08 EUR)

Skladem

LAMBDA 12 - termofilní jogurtová kozí mléko DL1empty
LAMBDA 12 - termofilní kultura určená k přímému zaočkování do mléka. Při přípravě jogurtu je možné ji použít také k přípravě matečního zákysu. Typické pro LAMBDA 12: Příznivé kmeny pro výrobu jogurtu

Cena 175,00 Kč (7,45 EUR)

Skladem

LAMBDA 5 - termofilní jogurtová DL 3,5 empty
LAMBDA 5 - termofilní kultura určená k přímému zaočkování do mléka. Při přípravě jogurtu je možné ji použít také k přípravě matečního zákysu. Typické pro LAMBDA 5: Podobná kultura k LAMBDA 3, mírně

Cena 435,00 Kč (18,51 EUR)

Skladem

KAPPA 3 - kompletní směs DL 3,5 na 150 - 300 litrů mlékaempty
Kompletní směs mezofilních,ter a propionových bakterií určených pro lisované dohřívané sýry. Používá se pro typické sýry s oky a oříškovou příchutí, např. typu Bargkas - malý Gruyére,

Cena 445,00 Kč (18,93 EUR)

Skladem

IOTA 1 - propionová DL 3,5 na 1500-2000 litrů mlékaempty
IOTA 1 - propionová   Propionová kultura slouží k tvorbě ementálských ok a oříškové chuti. Je vhodná pro lisované dohřívané sýry. Dávkování: 1500-2000 litrů mléka pro přímé zaočkování Složení:

Cena 495,00 Kč (21,06 EUR)

Skladem

IOTA FF DL 3,5- Ochranná okyselující kultura na 350-700 l mlékaempty
Iota FF DL 3,5 Ochranná okyselující kultura proti plísním a kvasinkám.   Ochranná okyselující kultura Iota FF je přímo určena k očkování mléka bez nutnosti přidávat další kultury. Je vhodná pro

Cena 445,00 Kč (18,93 EUR)

Není skladem

IOTA FF DL 1 - Ochranná okyselující kultura na 100-200 l mlékaempty
Iota FF  Ochranná okyselující kultura proti plísním a kvasinkám.   Ochranná okyselující kultura Iota FF je přímo určena k očkování mléka bez nutnosti přidávat další kultury. Je vhodná pro prodloužení

Cena 195,00 Kč (8,30 EUR)

Skladem

Gamma 22 - ochranná kultura na 100l mlékaempty
Gamma 22 (též označovaná jako Gamma 2) Ochranná kultura proti patogenům   Ochranná kultura Gamma 22 se přidává do mléka zároveň s okyselujícícmi kulturami. Je vhodná do mléka, které nemá dostatečnou

Cena 165,00 Kč (7,02 EUR)

Skladem

Gamma 1 - ochranná kultura na 100-200l mlékaempty
Gamma 1 Ochranná kultura proti pozdnímu duření sýrů   Ochranná kultura Gamma 1 se přidává do mléka zároveň s okyselujícícmi kulturami. Je vhodná do mléka, které nemá dostatečnou bakteriální čistotu

Cena 160,00 Kč (6,81 EUR)

Skladem

SIGMA 18 - Penicillium Roquefortiempty
Kultura Sigma 18 - Penicillium Roqueforti se středním prozráváním a výrazným aroma. Pro výrobu typických sýrů roquefortského typu. Barva je tmavě modrá s ovocnou příchutí a silným prozráváním.

Cena 260,00 Kč (11,06 EUR)

Skladem

SIGMA 98 C - Tomme - Mazová kultura 500lempty
Mazová kultura určená pro výrobu sýrů s mazem na povrchu Tomme.   Kultura se skládá z několika kmenů Brevibacterium Linens, Debaryomyces hanseinii a Kluyveromyces Marxianus. Kultura Sigma 98 C vytváří
Běžná cena 295,00 Kč

Cena 265,00 Kč (11,28 EUR)

Skladem

SIGMA 43 - Grey Penicillium - Penicillium commune, 500lempty
Používá se pro speciální sýry typu Tomme. Na povrchu vytváří šedou plíseň a dává sýrům nezaměnitelnou chuť a vzhled.   Jako startovací kulturu doporučujeme použít Iota 4 nebo aromaticko mezofilní
Běžná cena 285,00 Kč

Cena 272,00 Kč (11,57 EUR)

Skladem
Novinka

SIGMA 96 SP - Mazová kultura 250-500lempty
Mazová kultura určená pro výrobu sýrů s mazem na povrchu např. Saint Paulin a Port Salut.   Kultura se skládá z Brevibacterium Linens a tří kvasinek. Kultura Sigma 96 SP vytváří na povrchu sýrů svěží
Běžná cena 280,00 Kč

Cena 246,00 Kč (10,47 EUR)

Skladem

SIGMA 54 - Geotrichum Candidum na 100-200l mlékaempty
Lehce aromatická kultura vytvářející na povrchu sýrů typické zvrásnění a bílou barvu. Napomáhá udržení bílé plísně (Penicillium Candidum) na povrchu tvarohových sýrů. S použitím této kultury vytvoříte

Cena 268,00 Kč (11,40 EUR)

Skladem

IOTA 4 - Tomme, 200lempty
Směs mezofilních a termofilních bakterií, Enterokoky a mikrokoky   Použití: měkké zrající sýry s krémově zbarvenou kůrkou a dobrým prozráváním sýry typu Tomme a tradiční lisované sýry   Na 100

Cena 215,00 Kč (9,15 EUR)

Skladem
Novinka

SIGMA 30 - Levure Saccharomyces, sýry s modrou plísní - na 150 litrů mlékaempty
Sigma 30 - Levure Saccharomyces   Sigma 30 - Levure Saccharomyces podporuje tvorbu plynů v sýrech a je tak důležitým pomocníkem ve správném a kvalitním rozložení modré plísně u sýrů typu Roquefort,
Běžná cena 275,00 Kč

Cena 265,00 Kč (11,28 EUR)

Skladem

SIGMA 41 - Penicillium Nalgiovensis na 500 l mléka empty
Sigma 41 - Penicillium Nalgiovensis Původní česká plísňová kultura z oblasti Nalžovských hor nedaleko Sušice. Vyznačuje se bílou až narůžovělou plísní, kterou lze na sýrech roztírat. Výroba

Cena 275,00 Kč (11,70 EUR)

Skladem

IOTA 1 - propionová DL1 na 500 litrů mlékaempty
IOTA 1 - propionová   Propionová kultura slouží k tvorbě ementálských ok a oříškové chuti. Je vhodná pro lisované dohřívané sýry. Dávkování: 500 litrů mléka pro přímé zaočkování Složení: Propionové

Cena 225,00 Kč (9,57 EUR)

Skladem

BETA - mezofilní DL3,5 na 600l mlékaempty
BETA - mezofilní mlékárenská kultura určená k přímému zaočkování do mléka. Očkovací kultura pro výrobu měkkých sýrů, tvarohu a sýrů s uzavřenou texturou - bez ok (Morbier). Složení:(100%

Cena 415,00 Kč (17,66 EUR)

Skladem

DELTA - termofilní DL3,5 na 600l mlékaempty
DELTA - termofilní mlékárenská kultura vhodná především na tažené sýry typu korbáčky, parenica, oštěpek, kaškaval, provolone, mozzarella, ... Je možné ji použít samostatně nebo v kombinaci s mezofilní

Cena 415,00 Kč (17,66 EUR)

Není skladem

OMEGA - mezofilní DL3,5 na 600l mlékaempty
OMEGA - mezofilní mlékárenská kultura určená k přímému zaočkování do mléka. Velmi jemná aromatická okyselující kultura obsahující bohatou směs kmenů , které jsou odolné vůči fágům (degradace chuti,

Cena 425,00 Kč (18,08 EUR)

Skladem

ALPHA - mezofilní DL3,5 až 700l mlékaempty
ALPHA - mezofilní mlékárenská kultura určená k přímému zaočkování do mléka. Jemná aromatick očkovací kultura pro výrobu měkkých sýrů, sýrů s modrou plísní, smetany a másla. Složení ze: 2/3

Cena 425,00 Kč (18,08 EUR)

Skladem

SIGMA 55 - Geotrichum Candidum na 100-200l mlékaempty
Velmi aromatická kultura vytvářející na povrchu sýrů typické zvrásnění a béžovou barvu. Napomáhá udržení bílé plísně (Penicillium Candidum) na povrchu tvarohových sýrů. S použitím této kultury

Cena 268,00 Kč (11,40 EUR)

Skladem

IOTA Ca DL1 na 200l mlékaempty
Velmi aromatická kulturu se specifickou chutí a zastoupenými kmeny pro výrobu typického francouzského Camembertu.   Jedna z nejlepších kultur, která dodává sýrům s bílou plísní tu pravou chuť Francie.

Cena 195,00 Kč (8,30 EUR)

Není skladem
Nejprodávanější produkt

ALPHA - mezofilní DL1 na 200l mlékaempty
ALPHA - mezofilní mlékárenská kultura určená k přímému zaočkování do mléka. Jemná aromatick očkovací kultura pro výrobu měkkých sýrů, sýrů s modrou plísní, smetany a másla. Složení ze: 2/3

Cena 175,00 Kč (7,45 EUR)

Skladem

BETA - mezofilní DL1 na 200l mlékaempty
BETA - mezofilní mlékárenská kultura určená k přímému zaočkování do mléka. Očkovací kultura pro výrobu měkkých sýrů, tvarohu a sýrů s uzavřenou texturou - bez ok (Morbier). Složení:(100%

Cena 175,00 Kč (7,45 EUR)

Skladem

DELTA - termofilní DL1 na 200l mlékaempty
DELTA - termofilní mlékárenská kultura vhodná především na tažené sýry typu korbáčky, parenica, oštěpek, kaškaval, provolone, mozzarella, ... Je možné ji použít samostatně nebo v kombinaci s mezofilní

Cena 175,00 Kč (7,45 EUR)

Skladem

IOTA CL1 kozí a kravské sýry - DL1 na 100l mlékaempty
Směs mezofilních a termofilních kultur, 3 kvasinek a Geotrichum Candidum. Pro tvarohové sýry, barva sýrů krémová později až do šeda. Kompletní směs pro výrobu sýrů typu St. Marcellin, Picodon,

Cena 195,00 Kč (8,30 EUR)

Skladem

IOTA CL2 Kozí sýry DL1 na 100l mlékaempty
Směs mezofilních a termofilních kultur a Geotrichum Candidum. Pro tvarohové sýry, sýry mají bílou barvu. Kompletní směs pro výrobu sýrů typu St. Marcellin, Picodon, Charollais, Rigotte, Crottin - sýry

Cena 195,00 Kč (8,30 EUR)

Skladem

IOTA M (Munster) DL1 na 200l mlékaempty
Kompletní směs pro sýry typu Munster. Typická kultura pro sýry zrající pod mazem. Pomalé a omezené okyselení. Dobré prozrávání s výbornou a ne příliš silnou chutí.   Složení: mezofilní kultury
Běžná cena 205,00 Kč

Cena 195,00 Kč (8,30 EUR)

Skladem

IOTA St. Nectaire - termofilní - kompletní směsempty
IOTA St.Nectaire - termofilní mlékárenská kultura Pro výrobu měkkých a lisovaných nedohřívaných sýrů. Kultura vhodná k přípravě sýru typu Saint Nectaire nebo Reblochon v kombinaci s dalšími

Cena 199,00 Kč (8,47 EUR)

Skladem

KAPPA 1 kompletní směs DL1 na 100l mlékaempty
Určeno pro dohřívané lisované sýry typu Gruyére, ... Složení: 70% S. Thermophilus 20% Lb. Homofermentativ 10% Lct. Mesophilus Doporučené k přímému zaočkování: 100 litrů nepasterovaného mléka 50 litrů

Cena 165,00 Kč (7,02 EUR)

Skladem

KAPPA 2 - kompletní směs DL1 na 100l mlékaempty
Určeno pro dohřívané lisované sýry. Kultura určena pro dohřívané lisované sýry např. typu Abondance, Beaufort, Mimolette. Směs termofilních a mezofilních kultur. Složení: 70% Lb. Thermophilus 15% S.

Cena 165,00 Kč (7,02 EUR)

Skladem

KAPPA 3 - kompletní směs DL1 na 50 - 100 litrů mlékaempty
Kompletní směs mezofilních,ter a propionových bakterií určených pro lisované dohřívané sýry. Používá se pro typické sýry s oky a oříškovou příchutí, např. typu Bargkas - malý Gruyére,

Cena 165,00 Kč (7,02 EUR)

Skladem

KAPPA 4 - kompletní směs DL1 na 500l mlékaempty
Kultura je používána pro dohřívané i vysokodohříva lisované tvrdé sýry, např. typu Comté a Beaufort. Používá se pro výrobu klasického českého Jadelu s použítím dalších termofilních kultur (Delta,

Cena 185,00 Kč (7,87 EUR)

Skladem

LAMBDA 10 - termofilní jogurtová kozí mléko DL1empty
LAMBDA 10 - termofilní kultura určená k přímému zaočkování do mléka. Při přípravě jogurtu je možné ji použít také k přípravě matečního zákysu. Typické pro LAMBDA 10: Příznivé kmeny pro výrobu jogurtu

Cena 175,00 Kč (7,45 EUR)

Skladem

LAMBDA 3 - termofilní jogurtová - typ bulharská DL1empty
LAMBDA 3 - termofilní kultura určená k přímému zaočkování do mléka. Při přípravě jogurtu je možné ji použít také k přípravě matečního zákysu. Typické pro LAMBDA 3: Rychlé kmeny a typická kyselost pro

Cena 175,00 Kč (7,45 EUR)

Skladem

LAMBDA 5 - termofilní jogurtová DL1empty
LAMBDA 5 - termofilní kultura určená k přímému zaočkování do mléka. Při přípravě jogurtu je možné ji použít také k přípravě matečního zákysu. Typické pro LAMBDA 5: Podobná kultura k LAMBDA 3, mírně

Cena 175,00 Kč (7,45 EUR)

Skladem

OMEGA - mezofilní DL1 na 200l mlékaempty
OMEGA - mezofilní mlékárenská kultura určená k přímému zaočkování do mléka. Velmi jemná aromatická okyselující kultura obsahující bohatou směs kmenů , které jsou odolné vůči fágům (degradace chuti,

Cena 175,00 Kč (7,45 EUR)

Skladem

SIGMA 17 - Penicillium Roquefortiempty
Kultura Sigma 17 - Penicillium Roqueforti se středním prozráváním a výrazným aroma. Pro výrobu typických sýrů roquefortského typu. Barva je zelená až světle šedá s ovocnou příchutí a středním

Cena 260,00 Kč (11,06 EUR)

Skladem

SIGMA 63 - Mazová kultura - Brevibacterium Linensempty
Mazová kultura určená pro výrobu sýrů s mazem na povrchu např. typu Romadur, Morbier, Limburger, ...   Brevibacterium je jednou z hlavních mazových kultur, které dotváří zbarvení povrchu sýrů a jejich

Cena 205,00 Kč (8,72 EUR)

Skladem

SIGMA 74 - Penicillium Candidumempty
Používá se pro sýry typu Camembert, Brie, Saint Marcellin a řadu dalších francouzských kozích a kravských sýrů. Sigma 74 má střední prozrávací aktivitu a je velmi účinná proti černé plísni MUCOR. Pro

Cena 225,00 Kč (9,57 EUR)

Není skladem

SIGMA 97 PY - Pyrenejské sýry 250-500 l mlékaempty
Kultura Sigma 97 PY - Pyrenejské sýry Určeno pro tvrdé a polotvrdé sýry, kterým kultura dodává přírodní oranžovou barvu a vynikající aroma, používá se při výrobě tzv. Pyrenejských sýrů Složení: -
Běžná cena 274,00 Kč

Cena 265,00 Kč (11,28 EUR)

Skladem