- Úvod
- Mlékárenské kultury
- Choozit TA52 - 25 DCU - Tažené sýry, klasická termofilní kultura 500 l mléka
Choozit TA52 - 25 DCU - Tažené sýry, klasická termofilní kultura 500 l mléka
- TOP produkt

- Kompletní specifikace
- Ke stažení
- Související zboží1
- Choozit TA52 - 25 DCU - Tažené sýry, klasická termofilní kultura 500 l mlékaSkladem > 20 ks379 Kč313,22 Kč bez DPH
Kultura Choozit TA 52 se používá pro širokou škálu výrobků od tažených sýrů, měkkých a polotvrdých sýrů, tvarohů a zakysané smetany. Z našich zkušeností je tato kultura rychlejší, než podobný typ kultury "DELTA" a zároveň pomalejší, než kultura "STI-12". Jedná se tak o střední prokysávání a může být vhodnou kulturou pro širokou škálu sýrařů.
Složení:
- Streptococcus thermophilus
Dávkování:
- měkké a tažené sýry - 0,5 až 1 DCU na 10 litrů mléka (celé balení 250-500 l)
- polotvrdé sýry - 0,125 až 0,5 DCU na 10 litrů mléka (celé balení 2000-500 l)
- tvaroh a zakysaná smetana - 0,4 až 0,6 DCU na 10 litrů mléka (celé balení 600-400 l)
Balení:
- 25 DCU (250-2000 litrů mléka)
Skladování: Při teplotě nižší, než 4°C
Alergen: Mléko
Technický list ke stažení: ZDE
Co znamená DCU?
DCU je výrobcem označený obsah balení. Příklad: u kultury Choozit Alp D se jedná o balení 50 DCU. Vzhledem k různorodému použítí kultury např. na polotvrdé a tvrdé sýry, lze tedy říci, že pro výrobu těchto druhů sýrů je zapotřebí různé množství kultury. Abychom mléko nepředávkovali (příliš rychlé kysání) nebo naopak poddávkovali (příliš pomalé kysání), uvádí výrobce pro tyto druhy sýrů různé dávkování. Je tedy dobré si obsah sáčku rozdělit na jednotlivé druhy sýrů, abychom měli představu, jak danou kulturu dávkovat. V průměru tedy tato kultura vystačí na zaočkování 500 litrů mléka. Pro tvrdé sýry to může být 700-500 litrů, ale pro polotvrdé sýry vychází kultura na 330-500 litrů mléka, jelikož musíme dávkovat více, abychom docílili správného okyselení.