Logo
Nevíte si rady? Zavolejte.
(Po-Ne, 8-20 hod)
0 ks
za 0,00 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
Nakupte ještě za 2 999,00 Kč a máte dopravu ZDARMA
  1. Úvod
  2. Mlékárenské kultury
  3. Choozit TA52 - 25 DCU - Tažené sýry, klasická termofilní kultura 500 l mléka

Choozit TA52 - 25 DCU - Tažené sýry, klasická termofilní kultura 500 l mléka

Danisco

Kultura Choozit TA 52 se používá pro širokou škálu výrobků od tažených sýrů, měkkých a polotvrdých sýrů, tvarohů a zakysané smetany. Z našich zkušenos... celý popis
Dostupnost
Skladem 19 ks
Cena bez DPH
235,54 Kč
285,00 Kč
ks
Číslo produktu:D2
Hlídat cenu / dostupnost
Kompletní specifikace

Kultura Choozit TA 52 se používá pro širokou škálu výrobků od tažených sýrů, měkkých a polotvrdých sýrů, tvarohů a zakysané smetany. Z našich zkušeností je tato kultura rychlejší, než podobný typ kultury "DELTA" a zároveň pomalejší, než kultura "STI-12". Jedná se tak o střední prokysávání a může být vhodnou kulturou pro širokou škálu sýrařů.

 

Složení:

  • Streptococcus thermophilus

 

Dávkování:

  • měkké a tažené sýry - 0,5 až 1 DCU na 10 litrů mléka (celé balení 250-500 l)
  • polotvrdé sýry -  0,125 až 0,5 DCU na 10 litrů mléka (celé balení 2000-500 l)
  • tvaroh a zakysaná smetana - 0,4 až 0,6 DCU na 10 litrů mléka (celé balení 600-400 l)

Balení:

  • 25 DCU (250-2000 litrů mléka)

Minimální trvanlivost: 30.6.2018

Technický list ke stažení: ZDE

 

Co znamená DCU?

DCU je výrobcem označený obsah balení. Příklad: u kultury Choozit Alp D se jedná o balení 50 DCU. Vzhledem k různorodému použítí kultury např. na polotvrdé a tvrdé sýry, lze tedy říci, že pro výrobu těchto druhů sýrů je zapotřebí různé množství kultury. Abychom mléko nepředávkovali (příliš rychlé kysání) nebo naopak poddávkovali (příliš pomalé kysání), uvádí výrobce pro tyto druhy sýrů různé dávkování. Je tedy dobré si obsah sáčku rozdělit na jednotlivé druhy sýrů, abychom měli představu, jak danou kulturu dávkovat. V průměru tedy tato kultura vystačí na zaočkování 500 litrů mléka. Pro tvrdé sýry to může být 700-500 litrů, ale pro polotvrdé sýry vychází kultura na 330-500 litrů mléka, jelikož musíme dávkovat více, abychom docílili správného okyselení.

Zboží zařazeno v kategoriích

Kde nás najdete?

Toulovcovo náměstí 1163 - 2. patro

Litomyšl      570 01

Potřebujete poradit?
Logo
Kancelář e-shopu: +420 604 253 024
Vojtěch Toms
Vojtěch Toms
(Po-Ne, 8-20 hod)
Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.
Vytvořeno na Eshop-rychle.czEshop-rychle.cz
Zpracování osobních údajů můžete ovlivnit úpravou svých preferencí ochrany soukromí.