Logo
Nevíte si rady? Zavolejte.
(Po-Pá, 8-14 hod)
0 ks
za 0 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
Nakupte ještě za 2 999 Kč a máte dopravu po ČR ZDARMA
  1. Úvod
  2. Mlékárenské kultury
  3. Choozit TA52 - 25 DCU - Tažené sýry, klasická termofilní kultura 500 l mléka

Choozit TA52 - 25 DCU - Tažené sýry, klasická termofilní kultura 500 l mléka

Danisco

Kultura Choozit TA 52 se používá pro širokou škálu výrobků od tažených sýrů, měkkých a polotvrdých sýrů, tvarohů a zakysané smetany. Z našich zkušenos... celý popis
Dostupnost
Skladem > 20 ks
379 Kč
313,22 Kč
bez DPH
ks
Číslo produktu:D2
Hlídat cenu / dostupnost
Kompletní specifikace

Kultura Choozit TA 52 se používá pro širokou škálu výrobků od tažených sýrů, měkkých a polotvrdých sýrů, tvarohů a zakysané smetany. Z našich zkušeností je tato kultura rychlejší, než podobný typ kultury "DELTA" a zároveň pomalejší, než kultura "STI-12". Jedná se tak o střední prokysávání a může být vhodnou kulturou pro širokou škálu sýrařů.

 

Složení:

  • Streptococcus thermophilus

 

Dávkování:

  • měkké a tažené sýry - 0,5 až 1 DCU na 10 litrů mléka (celé balení 250-500 l)
  • polotvrdé sýry -  0,125 až 0,5 DCU na 10 litrů mléka (celé balení 2000-500 l)
  • tvaroh a zakysaná smetana - 0,4 až 0,6 DCU na 10 litrů mléka (celé balení 600-400 l)

Balení:

  • 25 DCU (250-2000 litrů mléka)

Skladování: Při teplotě nižší, než 4°C

Alergen: Mléko

Technický list ke stažení: ZDE

 

Co znamená DCU?

DCU je výrobcem označený obsah balení. Příklad: u kultury Choozit Alp D se jedná o balení 50 DCU. Vzhledem k různorodému použítí kultury např. na polotvrdé a tvrdé sýry, lze tedy říci, že pro výrobu těchto druhů sýrů je zapotřebí různé množství kultury. Abychom mléko nepředávkovali (příliš rychlé kysání) nebo naopak poddávkovali (příliš pomalé kysání), uvádí výrobce pro tyto druhy sýrů různé dávkování. Je tedy dobré si obsah sáčku rozdělit na jednotlivé druhy sýrů, abychom měli představu, jak danou kulturu dávkovat. V průměru tedy tato kultura vystačí na zaočkování 500 litrů mléka. Pro tvrdé sýry to může být 700-500 litrů, ale pro polotvrdé sýry vychází kultura na 330-500 litrů mléka, jelikož musíme dávkovat více, abychom docílili správného okyselení.

Zboží zařazeno v kategoriích

 

Nejčtenější články

Kde nás najdete?

Toulovcovo náměstí 1163 - 2. patro

Litomyšl      570 01

Potřebujete poradit?
Logo
Kancelář e-shopu: +420 604 253 024 (Po-Pá 8-14h)
Vojtěch Toms
Vojtěch Toms
(Po-Pá, 8-14 hod)
© 2015-2020 Vojtěch Toms
Vytvořeno na Eshop-rychle.czEshop-rychle.cz