Pro základní funkčnost, zpříjemnění používání webu, analytické účely a v případě udělení souhlasu také pro účely cílení reklamy využíváme soubory cookies. Nastavení vlastních preferencí cookies můžete kdykoli upravit odkazem ve spodní části stránek.

 

Nejrozšířenější nabídka kultur od světových výrobců na českém trhu.

Danisco

 



 

Kultura roku 2018
ALP D 500 l

ALP D na 500 l

 

 

Koření nejen do sýrů.

 

 


Sledujte nás i na facebooku



Úvod » Mlékárenské kultury » Choozit TA52 - 25 DCU - Tažené sýry, klasická termofilní kultura 500 l mléka


        

Choozit TA52 - 25 DCU - Tažené sýry, klasická termofilní kultura 500 l mléka

Danisco

Akce Nejprodávanější produkt

Skladem

 

Číslo produktu: D2
Cena bez DPH: 235,54 Kč (10,02 EUR)
Cena s DPH (21 %):
285,00 Kč (12,13 EUR)
Hlídací pes:
Hlídací pes

do košíku:
  ks  

Informace o produktu:

Kultura Choozit TA 52 se používá pro širokou škálu výrobků od tažených sýrů, měkkých a polotvrdých sýrů, tvarohů a zakysané smetany. Z našich zkušeností je tato kultura rychlejší, než podobný typ kultury "DELTA" a zároveň pomalejší, než kultura "STI-12". Jedná se tak o střední prokysávání a může být vhodnou kulturou pro širokou škálu sýrařů.

 

Složení:

  • Streptococcus thermophilus

 

Dávkování:

  • měkké a tažené sýry - 0,5 až 1 DCU na 10 litrů mléka (celé balení 250-500 l)
  • polotvrdé sýry -  0,125 až 0,5 DCU na 10 litrů mléka (celé balení 2000-500 l)
  • tvaroh a zakysaná smetana - 0,4 až 0,6 DCU na 10 litrů mléka (celé balení 600-400 l)

Balení:

  • 25 DCU (250-2000 litrů mléka)

Minimální trvanlivost: 30.6.2018

Technický list ke stažení: ZDE

 

Co znamená DCU?

DCU je výrobcem označený obsah balení. Příklad: u kultury Choozit Alp D se jedná o balení 50 DCU. Vzhledem k různorodému použítí kultury např. na polotvrdé a tvrdé sýry, lze tedy říci, že pro výrobu těchto druhů sýrů je zapotřebí různé množství kultury. Abychom mléko nepředávkovali (příliš rychlé kysání) nebo naopak poddávkovali (příliš pomalé kysání), uvádí výrobce pro tyto druhy sýrů různé dávkování. Je tedy dobré si obsah sáčku rozdělit na jednotlivé druhy sýrů, abychom měli představu, jak danou kulturu dávkovat. V průměru tedy tato kultura vystačí na zaočkování 500 litrů mléka. Pro tvrdé sýry to může být 700-500 litrů, ale pro polotvrdé sýry vychází kultura na 330-500 litrů mléka, jelikož musíme dávkovat více, abychom docílili správného okyselení.

Hlídací pes
Watch DOG


Informovat na e-mail při změně:


       když cena klesne pod

        když produkt bude na skladě


Zadejte Váš e-mail: Opište text z obrázku: *
captcha