Pro základní funkčnost, zpříjemnění používání webu, analytické účely a v případě udělení souhlasu také pro účely cílení reklamy využíváme soubory cookies. Nastavení vlastních preferencí cookies můžete kdykoli upravit odkazem ve spodní části stránek.

 

Nejrozšířenější nabídka kultur od světových výrobců na českém trhu.

Danisco


 

Kultura roku 2018
ALP D 500 l

ALP D na 500 l

 

 

Koření nejen do sýrů.

 

 

 

 

Sledujte nás i na facebooku



Přátelský e-shop


Úvod » Mlékárenské kultury » Danisco - Francie » Choozit MA4001 - 25 DCU - Směsná kultura až 1000l mléka


        

Choozit MA4001 - 25 DCU - Směsná kultura až 1000l mléka

Novinka

Skladem

 

Číslo produktu: D5
Cena bez DPH: 243,80 Kč (10,37 EUR)
Cena s DPH (21 %):
295,00 Kč (12,55 EUR)
Hlídací pes:
Hlídací pes

do košíku:
  ks  

Informace o produktu:

Směsná aromatická kultura MA 4001

 

Kultura Choozit MA4001 se používá jako základ kysání pro měkké sýry, smetanové sýry, polotvrdé sýry, tvaroh, zakysanou smetanu a další kysané výrobky.

Kultura je velmi vhodná k výrobě plátkového sýra.

 

Složení:

  • Lactococcus lactis subsp. lactis
  • Lactococcus lactis subsp. cremoris
  • Lactococcus lactis subsp. lactis biovar. diacetylactis
  • Streptococcus thermophilus

Jako nosič těchto kmenů je použita sacharóza a maltodextrin

 

Dávkování a použití:

  • Měkké sýry: 250-500l    (0,0296 - 0,0148 g/litr mléka)
  • Polotvrdé sýry: 250-500l    (0,0296 - 0,0148 g/litr mléka)
  • Tvaroh: 500-1000l    (0,0148 - 0,0074 g/litr mléka)
  • Zakysaná smetana: 500-1000l    (0,0148 - 0,0074 g/litr mléka)

 

Před očkováním do mléka vyndejte kulturu na 30-60 minut z mrazáku.

Kultura je určena pro přímé očkování do mléka - potřebné množství se nasype na povrch mléka a nechá se rozpustit. Poté se mléko řádně rozmíchá.

 

Balení:

  • 25 DCU (až 1000 litrů mléka)
  • 7,4g

Skladování:

  • V mrazáku při -18 °C.
  • V lednici při méně než +4 °C.
  • Trvanlivost 18 měsíců od data výroby.

 

 

 

 

Co znamená DCU?

DCU je výrobcem označený obsah balení. Příklad: u kultury Choozit Alp D se jedná o balení 50 DCU. Vzhledem k různorodému použítí kultury např. na polotvrdé a tvrdé sýry, lze tedy říci, že pro výrobu těchto druhů sýrů je zapotřebí různé množství kultury. Abychom mléko nepředávkovali (příliš rychlé kysání) nebo naopak poddávkovali (příliš pomalé kysání), uvádí výrobce pro tyto druhy sýrů různé dávkování. Je tedy dobré si obsah sáčku rozdělit na jednotlivé druhy sýrů, abychom měli představu, jak danou kulturu dávkovat. V průměru tedy tato kultura vystačí na zaočkování 500 litrů mléka. Pro tvrdé sýry to může být 700-500 litrů, ale pro polotvrdé sýry vychází kultura na 330-500 litrů mléka, jelikož musíme dávkovat více, abychom docílili správného okyselení.

Ke stažení

pdf Technický list

Hlídací pes
Watch DOG


Informovat na e-mail při změně:


       když cena klesne pod

        když produkt bude na skladě


Zadejte Váš e-mail: Opište text z obrázku: *
captcha