- Úvod
- Mlékárenské kultury
- KAPPA 2 - kompletní směs DL1 na 100l mléka
KAPPA 2 - kompletní směs DL1 na 100l mléka

- Kompletní specifikace
- KAPPA 2 - kompletní směs DL1 na 100l mlékaSkladem 19 ks165 Kč136,36 Kč bez DPH
Určeno pro dohřívané lisované sýry.
Kultura určena pro dohřívané lisované sýry např. typu Abondance, Beaufort, Mimolette.
Směs termofilních a mezofilních kultur.
Složení:
- 25% Streptococcus thermophilus
- 75% Lactobacillus delbrueckii et helveticus
Doporučené k přímému zaočkování:
- 100 litrů nepasterovaného mléka
- 50 litrů pasterovaného mléka
Z osobních zkušeností jsou kultury velmi silné a doporučené dávkování tak lze zdvojnásobit.
Vhodná teplota zaočkování 30°C. Zrání v mléku 30 - 60 minut.
Alergeny: Mléko
Váha kultury:2,82g
Váha prázdné ampule:2,69g
Váha celková: 5,51g
Skladování:
- V mrazáku při -18 °C.
- V lednici při méně než +4 °C.
- Minimální trvanlivost 18 měsíců od data výroby při -18°C.