- Úvod
- Mlékárenské kultury
- KAPPA 4 - kompletní směs DL1 na 500l mléka
KAPPA 4 - kompletní směs DL1 na 500l mléka

- Kompletní specifikace
- KAPPA 4 - kompletní směs DL1 na 500l mlékaSkladem 18 ks185 Kč152,89 Kč bez DPH
Kultura je používána pro dohřívané i vysokodohřívané, lisované tvrdé sýry, např. typu Comté a Beaufort. Používá se pro výrobu klasického českého Jadelu s použítím dalších termofilních kultur (Delta, STI-12).
Složení: -Lactobacillus Helveticus + Lactis
Lactobacillus Helveticus zabraňuje hořkosti sýrů (např. čedar).
Kulturu je možno použít samostatně nebo s termofilní kulturou DELTA případně s propionovou bakterií pro vytvoření ok v sýru.
Doporučené k přímému zaočkování:
- 500 litrů mléka
Alergeny: Mléko
Váha kultury:3,45g
Váha prázdné ampule:2,69g
Váha celková: 6,14g
Skladování:
- V mrazáku při -18 °C.
- V lednici při méně než +4 °C.
- Minimální trvanlivost 18 měsíců od data výroby při -18°C.