- Úvod
- Mlékárenské kultury
- LAMBDA 12 - termofilní jogurtová kozí mléko DL1
LAMBDA 12 - termofilní jogurtová kozí mléko DL1

- Kompletní specifikace
- LAMBDA 12 - termofilní jogurtová kozí mléko DL1Skladem 1 ks175 Kč144,63 Kč bez DPH
LAMBDA 12 - termofilní kultura určená k přímému zaočkování do mléka. Při přípravě jogurtu je možné ji použít také k přípravě matečního zákysu.
Typické pro LAMBDA 12: Příznivé kmeny pro výrobu jogurtu a jogurtových nápojů z kozího mléka.
Pro výrobu měkkých a tvrdých sýrů.
Chuť a konzistence jogurtu je závislá především na teplotě a délce zrání. Tím ovlivníte přípravu jogurtu a můžete tak najít vhodný způsob přípravy, který vyhovuje Vašim požadavkům.
Optimální teplota mléka při zaočkování:
- sýry - 30 až 37°C
- jogurt - 42 až 45°C.
Složení:
- 20 % Lactobacillus Bulgaricus (LB)
- 80 % Streptococcus Thermophilus (ST)
Kultury jsou velmi účinné, dle osobních zkušeností je často možné dávkování snížit až na polovinu. Přílišná dávka kultury nebo dlouhé zrání může negativně ovlivnit výsledek produktu.
dávkování:
- K přímému zaočkování 20 litrů mléka na jogurt (možnost 5x přeočkovat vyrobeným jogurtem)
- K přímému zaočkování 100 litrů pasterovaného mléka nebo 200 litrů nepasterovaného mléka pro výrobu sýrů.
Chraňte před vniknutím vlhkosti.
Alergeny: Mléko
Váha kultury:3,75g
Váha prázdné ampule:2,69g
Váha celková: 6,44g
Skladování:
- V mrazáku při -18 °C.
- V lednici při méně než +4 °C.
- Minimální trvanlivost 18 měsíců od data výroby při -18°C.