Pro základní funkčnost, zpříjemnění používání webu, analytické účely a v případě udělení souhlasu také pro účely cílení reklamy využíváme soubory cookies. Nastavení vlastních preferencí cookies můžete kdykoli upravit odkazem ve spodní části stránek.

 

Nejrozšířenější nabídka kultur od světových výrobců na českém trhu.

Danisco


 

Kultura roku 2018
ALP D 500 l

ALP D na 500 l

 

 

Koření nejen do sýrů.

 

 

 

 

Sledujte nás i na facebooku



Přátelský e-shop


Úvod » Mlékárenské kultury » Choozit MA14 - 50 DCU - Klasická mezofilní kultura na 1000 l mléka


        

Choozit MA14 - 50 DCU - Klasická mezofilní kultura na 1000 l mléka

Danisco

Akce Nejprodávanější produkt

Skladem

 

Číslo produktu: D4
Cena bez DPH: 271,90 Kč (11,57 EUR)
Cena s DPH (21 %):
329,00 Kč (14,00 EUR)
Hlídací pes:
Hlídací pes

do košíku:
  ks  

Informace o produktu:

Kultura Choozit MA 14 se používá jako základ kysání pro širokou škálu výrobků od čerstvých, měkkých a polotvrdých sýrů, tvarohů, tvarohových sýrů, zakysané smetany, Emmentálu, Raclette, Fontine, Saint Paulin, Tomme, Comté a řadu dalších.

 

Složení:

  • Lactococcus lactis subsp. lactis
  • Lactococcus lactis subsp. cremoris

 

Dávkování:

  • čerstvé a měkké sýry, Emmentál, Raclette, Saint Paulin, Tomme, Comté - 0,6 DCU na 10 litrů mléka
  • tvaroh, tvarohové sýry a zakysaná smetana - 0,4 až 0,6 DCU na 10 litrů mléka

Balení:

  • 50 DCU (830-1250 litrů mléka)

 

Technický list ke stažení: ZDE

 

 

Co znamená DCU?

DCU je výrobcem označený obsah balení. Příklad: u kultury Choozit Alp D se jedná o balení 50 DCU. Vzhledem k různorodému použítí kultury např. na polotvrdé a tvrdé sýry, lze tedy říci, že pro výrobu těchto druhů sýrů je zapotřebí různé množství kultury. Abychom mléko nepředávkovali (příliš rychlé kysání) nebo naopak poddávkovali (příliš pomalé kysání), uvádí výrobce pro tyto druhy sýrů různé dávkování. Je tedy dobré si obsah sáčku rozdělit na jednotlivé druhy sýrů, abychom měli představu, jak danou kulturu dávkovat. V průměru tedy tato kultura vystačí na zaočkování 500 litrů mléka. Pro tvrdé sýry to může být 700-500 litrů, ale pro polotvrdé sýry vychází kultura na 330-500 litrů mléka, jelikož musíme dávkovat více, abychom docílili správného okyselení.

Hlídací pes
Watch DOG


Informovat na e-mail při změně:


       když cena klesne pod

        když produkt bude na skladě


Zadejte Váš e-mail: Opište text z obrázku: *
captcha