- Úvod
- Mlékárenské kultury
- Ets. Coquard - Francie
- IOTA FF - Ochranná okyselující kultura - Více variant
IOTA FF - Ochranná okyselující kultura - Více variant

- Kompletní specifikace
- IOTA FF - Ochranná okyselující kultura - Více variantSkladem 15 kscena od 195 Kčcena od 161,16 Kč bez DPH
Iota FF
Ochranná okyselující kultura proti plísním a kvasinkám.
Ochranná okyselující kultura Iota FF je přímo určena k očkování mléka bez nutnosti přidávat další kultury.
Je vhodná pro prodloužení trvanlivosti čerstvých měkkých a poloměkkých sýrů. Ideální pro parná léta a převoz sýrů na farmářské trhy, kde není zajištěna stálá teplota.
Kultura je také vhodná do mléka, které nemá dostatečnou bakteriální čistotu (např. špatné ustájení a krmivo zvířat, nečisté dojení a manipulace s mlékem).
Složení:
Lactococcus cremoris
Lactococcus lactis
Lactococcus diacetilactis
Lactobacillus plantarum
Leuconostoc cremoris
Lactobacillus rhamnosus
Použití: čerstvé a smetanové sýry.
Optimální teplota zrání mléka:
Syrové mléko: 19-22°C
Pasterované mléko: 22-26°C
Dávkování DL1:
200 litrů nepasterovaného mléka
100 litrů pasterovaného mléka
Dávkování DL3,5:
700 litrů nepasterovaného mléka
350 litrů pasterovaného mléka
Při zpracování nižšího počtu litrů mléka odebereme poměrnou část z ampulky a aplikujeme na povrch zahřátého mléka dle technologie výroby.
Alergen: Mléko
Skladování:
- V mrazáku při -18 °C.
- V lednici při méně než +4 °C.
- Minimální trvanlivost 18 měsíců od data výroby při -18°C.