- Úvod
- Mlékárenské kultury
- SIGMA 63 - Mazová kultura - Brevibacterium Linens
SIGMA 63 - Mazová kultura - Brevibacterium Linens

- Kompletní specifikace
- SIGMA 63 - Mazová kultura - Brevibacterium LinensSkladem > 20 ks205 Kč169,42 Kč bez DPH
Mazová kultura určená pro výrobu sýrů s mazem na povrchu např. typu Romadur, Morbier, Limburger, ...
Brevibacterium je jednou z hlavních mazových kultur, které dotváří zbarvení povrchu sýrů a jejich tradiční originální aroma.
Mazová kultura neroste v kyselém prostředí. Pokud mají vyrobené sýry příliš nízké pH, může se sýr rosit nebo omývat kulturou Sigma 55 pro snížení kyselosti povrchu sýru a následnému vytvoření vhodného prostředí pro růst mazové kultury Sigma 63.
Možnost aplikace přímo do mléka nebo následným nástřikem a rozmazáním po povrchu měkkých, polotvrdých i lisovaných sýrů.
Mazová kultura má pozitivní vliv na strukturu sýrů - změkčení a zjemnění konzistence.
Průměrná teplota zrání: 12°C
Dávkování:
- pro přímé zaočkování 100 litrů pasterovaného mléka
- pro přímé zaočkování 200 litrů nepasterovaného mléka
- omývání sýrů - 3 mm kultury, 200 ml sterilní vody, špetka soli, omývání probíhá každé dva dny, dokud nemá sýr požadovanou oranžovou barvu, poté stačí sýry omývat vodou, aby neztráceli povrchovou vlhkost.
Složení:
- Brevibacterium Linens
Alergeny: Mléko
Váha kultury:4,02g
Váha prázdné ampule:2,69g
Váha celková: 6,71g
Skladování:
- V mrazáku při -18 °C.
- V lednici při méně než +4 °C.
- Minimální trvanlivost 18 měsíců od data výroby při -18°C.
Jak vyrobit roztok na potírání mazových sýrů - VIDEO