Logo
Nevíte si rady? Zavolejte.
(Po-Pá, 8-14 hod)
0 ks
za 0 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
Nakupte ještě za 2 999 Kč a máte dopravu po ČR ZDARMA
  1. Úvod
  2. Mlékárenské kultury
  3. SIGMA 63 - Mazová kultura - Brevibacterium Linens

SIGMA 63 - Mazová kultura - Brevibacterium Linens

Mazová kultura určená pro výrobu sýrů s mazem na povrchu např. typu Romadur, Morbier, Limburger, ...   Brevibacterium je jednou z hlavních mazových ku... celý popis
Dostupnost
Skladem > 20 ks
205 Kč
169,42 Kč
bez DPH
ks
Číslo produktu:CQ037
Hlídat cenu / dostupnost
  • Kompletní specifikace
  • SIGMA 63 - Mazová kultura - Brevibacterium Linens
    SIGMA 63 - Mazová kultura - Brevibacterium Linens
    Skladem > 20 ks
    205 Kč
    169,42 Kč bez DPH
  • ks
Kompletní specifikace

Mazová kultura určená pro výrobu sýrů s mazem na povrchu např. typu Romadur, Morbier, Limburger, ...

 

Brevibacterium je jednou z hlavních mazových kultur, které dotváří zbarvení povrchu sýrů a jejich tradiční originální aroma.

 

Mazová kultura neroste v kyselém prostředí. Pokud mají vyrobené sýry příliš nízké pH, může se sýr rosit nebo omývat kulturou Sigma 55 pro snížení kyselosti povrchu sýru a následnému vytvoření vhodného prostředí pro růst mazové kultury Sigma 63.

 

Možnost aplikace přímo do mléka nebo následným nástřikem a rozmazáním po povrchu měkkých, polotvrdých i lisovaných sýrů.

Mazová kultura má pozitivní vliv na strukturu sýrů - změkčení a zjemnění konzistence.

Průměrná teplota zrání: 12°C

 

Dávkování:

  • pro přímé zaočkování 100 litrů pasterovaného mléka
  • pro přímé zaočkování 200 litrů nepasterovaného mléka
  • omývání sýrů - 3 mm kultury, 200 ml sterilní vody, špetka soli, omývání  probíhá každé dva dny, dokud nemá sýr požadovanou  oranžovou barvu,  poté stačí sýry omývat vodou, aby neztráceli povrchovou vlhkost.

Složení:

  • Brevibacterium Linens

Alergeny: Mléko

 

Váha kultury:4,02g

Váha prázdné ampule:2,69g

Váha celková: 6,71g

Skladování:

  • V mrazáku při -18 °C.
  • V lednici při méně než +4 °C.
  • Minimální trvanlivost 18 měsíců od data výroby při -18°C.

Jak vyrobit roztok na potírání mazových sýrů - VIDEO

 

 

Nejčtenější články

Kde nás najdete?

Toulovcovo náměstí 1163 - 2. patro

Litomyšl      570 01

Potřebujete poradit?
Logo
Kancelář e-shopu: +420 604 253 024 (Po-Pá 8-14h)
Vojtěch Toms
Vojtěch Toms
(Po-Pá, 8-14 hod)
© 2015-2020 Vojtěch Toms
Vytvořeno na Eshop-rychle.czEshop-rychle.cz
Zpracování osobních údajů můžete ovlivnit úpravou svých preferencí ochrany soukromí.