- Úvod
- Mlékárenské kultury
- SIGMA 96 SP - Mazová kultura 250-500l
SIGMA 96 SP - Mazová kultura 250-500l

- Kompletní specifikace
- SIGMA 96 SP - Mazová kultura 250-500lSkladem 7 ks246 Kč203,31 Kč bez DPH
Mazová kultura určená pro výrobu sýrů s mazem na povrchu např. Saint Paulin a Port Salut.
Kultura se skládá z Brevibacterium Linens a tří kvasinek. Kultura Sigma 96 SP vytváří na povrchu sýrů svěží oranžovou barvu a velmi jemné aroma.
Mazová kultura neroste v kyselém prostředí. Pro snížení kyselosti povrchu sýru a následnému vytvoření vhodného prostředí pro růst mazové kultury, kterou již tato doplňková kultura obsahuje, sýry omýváme roztokem připraveným z této kultury.
Možnost aplikace přímo do mléka nebo následným nástřikem a rozmazáním po povrchu měkkých, polotvrdých i lisovaných nedohřívaných sýrů.
Mazová kultura má pozitivní vliv na strukturu sýrů - změkčení a zjemnění konzistence.
Průměrná teplota zrání: 12-14°C
Dávkování:
- pro přímé zaočkování 250 litrů pasterovaného mléka
- pro přímé zaočkování 500 litrů nepasterovaného mléka
- omývání sýrů - 3 mm kultury, 200 ml sterilní vody, špetka soli, omývání probíhá každé dva dny, dokud nemá sýr požadovanou oranžovou barvu, poté stačí sýry omývat vodou, aby neztráceli povrchovou vlhkost.
Složení:
- Symbióza Brevibacterium Linens a tří kvasinek
Alergeny: Mléko
Váha kultury:3,34g
Váha prázdné ampule:2,69g
Váha celková: 6,03g
Skladování:
- V mrazáku při -18 °C.
- V lednici při méně než +4 °C.
- Minimální trvanlivost 18 měsíců od data výroby při -18°C.