Logo
Nevíte si rady? Zavolejte.
(Po-Pá, 8-14 hod)
0 ks
za 0 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
Nakupte ještě za 2 999 Kč a máte dopravu po ČR ZDARMA
  1. Úvod
  2. Mlékárenské kultury
  3. SIGMA 96 SP - Mazová kultura 250-500l

SIGMA 96 SP - Mazová kultura 250-500l

Mazová kultura určená pro výrobu sýrů s mazem na povrchu např. Saint Paulin a Port Salut.   Kultura se skládá z Brevibacterium Linens a tří kvasinek. ... celý popis
Dostupnost
Skladem 7 ks
246 Kč
203,31 Kč
bez DPH
ks
Číslo produktu:CQ039
Hlídat cenu / dostupnost
  • Kompletní specifikace
  • SIGMA 96 SP - Mazová kultura 250-500l
    SIGMA 96 SP - Mazová kultura 250-500l
    Skladem 7 ks
    246 Kč
    203,31 Kč bez DPH
  • ks
Kompletní specifikace

Mazová kultura určená pro výrobu sýrů s mazem na povrchu např. Saint Paulin a Port Salut.

 

Kultura se skládá z Brevibacterium Linens a tří kvasinek. Kultura Sigma 96 SP vytváří na povrchu sýrů svěží oranžovou barvu a velmi jemné aroma.

Mazová kultura neroste v kyselém prostředí. Pro snížení kyselosti povrchu sýru a následnému vytvoření vhodného prostředí pro růst mazové kultury, kterou již tato doplňková kultura obsahuje, sýry omýváme roztokem připraveným z této kultury.

 

Možnost aplikace přímo do mléka nebo následným nástřikem a rozmazáním po povrchu měkkých, polotvrdých i lisovaných nedohřívaných sýrů.

Mazová kultura má pozitivní vliv na strukturu sýrů - změkčení a zjemnění konzistence.

Průměrná teplota zrání: 12-14°C

 

Dávkování:

  • pro přímé zaočkování 250 litrů pasterovaného mléka
  • pro přímé zaočkování 500 litrů nepasterovaného mléka
  • omývání sýrů - 3 mm kultury, 200 ml sterilní vody, špetka soli, omývání  probíhá každé dva dny, dokud nemá sýr požadovanou  oranžovou barvu,  poté stačí sýry omývat vodou, aby neztráceli povrchovou vlhkost.

Složení:

  • Symbióza Brevibacterium Linens a tří kvasinek

Alergeny: Mléko

Váha kultury:3,34g

Váha prázdné ampule:2,69g

Váha celková: 6,03g

 

Skladování:

  • V mrazáku při -18 °C.
  • V lednici při méně než +4 °C.
  • Minimální trvanlivost 18 měsíců od data výroby při -18°C.

 

Nejčtenější články

Kde nás najdete?

Toulovcovo náměstí 1163 - 2. patro

Litomyšl      570 01

Potřebujete poradit?
Logo
Kancelář e-shopu: +420 604 253 024 (Po-Pá 8-14h)
Vojtěch Toms
Vojtěch Toms
(Po-Pá, 8-14 hod)
© 2015-2020 Vojtěch Toms
Vytvořeno na Eshop-rychle.czEshop-rychle.cz