- Úvod
- Mlékárenské kultury
- SIGMA 71 - Penicillium Candidum
SIGMA 71 - Penicillium Candidum

- Kompletní specifikace
- Související zboží1
- SIGMA 71 - Penicillium CandidumSkladem > 20 ks225 Kč185,95 Kč bez DPH
Používá se pro sýry typu Camembert, Brie, Saint Marcellin a řadu dalších francouzských kozích a kravských sýrů.
Sigma 71 má pomalou prozrávací aktivitu.
Pro výrobu tvarohových sýrů s bílou plísní na povrchu je vhodné použít velmi malé množství Geotrichum Candidum, která dodá netradiční chuť a typické zvrásnění, chrání před sklouznutím bílé plísně z povrchu sýru.
Jako startovací kulturu doporučujeme použít aromatickou mezofilní kulturu.
Pro výrobu Camembertů můžete použít startovací kulturu IOTA Ca, která obsahuje směs kultur zajišťujících typickou chuť sýrů typu Camembert.
Použití - zaočkujte přímo do mléka před přidáním syřidla nebo rozprašujte na povrch sýra před formováním a poté před a po každém otočení při odkapávání. Při rosení zřeďte ve sterilní vodě s maximem soli 10g/1l vody (1% solný roztok).
Složení:
- Penicillium Candidum
Alergen: Mléko
Dávkování:
- 250 litrů pasterovaného mléka
- 500 litrů nepasterovaného mléka
Váha kultury:3,41g
Váha prázdné ampule:2,69g
Váha celková: 6,1g
Alergen: Mléko
Skladování:
- V mrazáku při -18 °C.
- V lednici při méně než +4 °C.
- Minimální trvanlivost 18 měsíců od data výroby při -18°C.