Pro základní funkčnost, zpříjemnění používání webu, analytické účely a v případě udělení souhlasu také pro účely cílení reklamy využíváme soubory cookies. Nastavení vlastních preferencí cookies můžete kdykoli upravit odkazem ve spodní části stránek.

 

Nejrozšířenější nabídka kultur od světových výrobců na českém trhu.

Danisco


 

Kultura roku 2018
ALP D 500 l

ALP D na 500 l

 

 

Koření nejen do sýrů.

 

 

 

 

Sledujte nás i na facebooku



Přátelský e-shop


Úvod » Mlékárenské kultury » SIGMA 71 - Penicillium Candidum


        

SIGMA 71 - Penicillium Candidum

Skladem

 

Číslo produktu: CQ042
Cena bez DPH: 185,95 Kč (7,91 EUR)
Cena s DPH (21 %):
225,00 Kč (9,57 EUR)
Hlídací pes:
Hlídací pes

do košíku:
  ks  

Informace o produktu:

Používá se pro sýry typu Camembert, Brie, Saint Marcellin a řadu dalších francouzských kozích a kravských sýrů.

Sigma 71 má  pomalou prozrávací aktivitu.

Pro výrobu tvarohových sýrů s bílou plísní na povrchu je vhodné použít velmi malé množství Geotrichum Candidum, která dodá netradiční chuť a typické zvrásnění, chrání před sklouznutím bílé plísně z povrchu sýru.

Jako startovací kulturu doporučujeme použít aromatickou mezofilní kulturu.

Pro výrobu Camembertů můžete použít startovací kulturu IOTA Ca, která obsahuje směs kultur zajišťujících typickou chuť sýrů typu Camembert.

Použití - zaočkujte přímo do mléka před přidáním syřidla nebo rozprašujte na povrch sýra před formováním a poté před a po každém otočení při odkapávání. Při rosení zřeďte ve sterilní vodě s maximem soli 10g/1l vody (1% solný roztok).

 

Složení:

  • Penicillium Candidum

 

Dávkování:

  • 250 litrů pasterovaného mléka
  • 500 litrů nepasterovaného mléka

 

Váha kultury:3,41g

Váha prázdné ampule:2,69g

Váha celková: 6,1g

 

Ilustrační foto

Hlídací pes
Watch DOG


Informovat na e-mail při změně:


       když cena klesne pod

        když produkt bude na skladě


Zadejte Váš e-mail: Opište text z obrázku: *
captcha