Pro základní funkčnost, zpříjemnění používání webu, analytické účely a v případě udělení souhlasu také pro účely cílení reklamy využíváme soubory cookies. Nastavení vlastních preferencí cookies můžete kdykoli upravit odkazem ve spodní části stránek.

 

Nejrozšířenější nabídka kultur od světových výrobců na českém trhu.

Danisco


 

Kultura roku 2018
ALP D 500 l

ALP D na 500 l

 

 

Koření nejen do sýrů.

 

 

 

 

Sledujte nás i na facebooku



Přátelský e-shop


Úvod » Mlékárenské kultury » SIGMA 97 PY - Pyrenejské sýry 250-500 l mléka


        

SIGMA 97 PY - Pyrenejské sýry 250-500 l mléka

Skladem

 

Číslo produktu: CQ040
Běžná cena 274,00 Kč (11,66 EUR)
Cena bez DPH: 219,01 Kč (9,32 EUR)
Cena s DPH (21 %):
265,00 Kč (11,28 EUR)
Hlídací pes:
Hlídací pes

do košíku:
  ks  

Informace o produktu:

Kultura Sigma 97 PY - Pyrenejské sýry

Určeno pro tvrdé a polotvrdé sýry, kterým kultura dodává přírodní oranžovou barvu a vynikající aroma, používá se při výrobě tzv. Pyrenejských sýrů

Složení:

- Brevibacterium Linens
- Lb. Casei
- Geotrichum Candidum
- Debaryomyces Hansenii

Dávkování:

pro přímé zaočkování na 250 pasterovaného nebo 500 litrů nepasterovaného mléka

-při rosení 1/2 zkumavky do 1l vody + 10g soli

Kulturu dávkujeme dle konkrétních výrobních podmínek a požadované intenzity prozrávání.


Váha kultury:3,41g

Váha prázdné ampule:2,69g

Váha celková: 6,1g

 

Pyrenejský sýr

Hutný sýr z různých částí Pyrenejí. Sýry jsou kulaté mírně dohřívané a lisované. Váha sýrů je 2 – 6 kg. Místními jsou nazývány jako horské sýry. Mají typické aroma a chuť. Většinou přírodní plísňovou kůrku a v sýru mohou být oka.

Mléko zahřejeme na 32°C a zaočkujeme mezofilní kulturou a pro zachování typické chuti se přidá kultura SIGMA 97 PY, která obsahuje bakterie a kvasinky pro tuto chuť. Zrání v mléce probíhá 40 minut, poté následuje sýření, které by mělo být ukončeno do 40 minut. Sýřeninu krájíme na velikost hrachu a za stálého míchání dohříváme na 38°C. Poté necháme sýřeninu usadit ke dnu a odčerpáme syrovátku. Plníme do forem a lisujeme váhou stejnou, jako má sýr až do pH okolo 5,2 (cca 12 hodin). Vylisované sýry se nasolí v 20% solném roztoku a dají do teploty 10 – 15°C a vlhkosti 85 %. Zrání trvá 2 – 5 měsíců. Sýry se ošetřují jemným kartáčováním solným roztokem.

 

Alergeny: Mléko

Hlídací pes
Watch DOG


Informovat na e-mail při změně:


       když cena klesne pod

        když produkt bude na skladě


Zadejte Váš e-mail: Opište text z obrázku: *
captcha