- Úvod
- Mlékárenské kultury
- Jogurtová kultura Yo-Flex Harmony
Jogurtová kultura Yo-Flex Harmony

- Kompletní specifikace
- Ke stažení
- Související zboží1
- Jogurtová kultura Yo-Flex HarmonySkladem > 20 kscena od 260 Kčcena od 214,88 Kč bez DPH
Termofilní jogurtová kultura Yo-Flex Harmony.
Kultura Yo-Flex Harmony je určena pro výrobu jogurtů a jogurtových nápojů s menším prokysáváním, případně ve spojení s mezofilní kulturou pro výrobu sýrů (typu Jack, tažené sýry,...). Kultura dává velmi jemnou chuť, extra vysokou viskozitu a velmi nízké okyselení.
Yo-Flex Harmony je v lyofilizovaném (mrazem vysušeném) stavu.
Vhodná k přímému zaočkování do mléka.
Forma: Granule
Vyvarujte se vnikání vlhkosti.
Složení:
- Streptococcus thermophilus
- Lactobacillus fermentum
- Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus
Balení:
1 x 50U k zaočkování 250l mléka.
30 x 50U k zaočkování 30 x 250l mléka *
Váha kultury:15,8g
Váha prázdného sáčku:8,8g
Váha celková: 24,6g
Alergen: Mléko
Skladování:
- V mrazáku při -18 °C.
- Minimální trvanlivost 24 měsíců od data výroby při -18°C.
Kysací křivka
Podmínky fermentace:
Polotučné mléko zahřejeme na 92°C a necháme 6 minut v klidu. Poté mléko zchladíme na očkovací teplotu 45-43°C. Přidáme startovací kultury Yo-Flex Harmony a necháme kultivovat při této teplotě minimálně 6-8 hodin. Poté uložíme do chladícího boxu (4-6°C) a necháme alespoň 12 hodin odpočívat.
Ilustračí foto
* U balení 30 x 50U nelze uplatnit žádné slevy. Cena je platná pro osobní odběr. V případě zasílání bude cena poštovného dopočítána dle vybraného způsobu dopravy.