- Úvod
- Mlékárenské kultury
- Ets. Coquard - Francie
- Gamma 22 - ochranná kultura na 100l mléka
Gamma 22 - ochranná kultura na 100l mléka

- Kompletní specifikace
- Gamma 22 - ochranná kultura na 100l mlékaSkladem 13 ks165 Kč136,36 Kč bez DPH
Gamma 22
(též označovaná jako Gamma 2)
Ochranná kultura proti patogenům
Ochranná kultura Gamma 22 se přidává do mléka zároveň s okyselujícícmi kulturami. Je vhodná do mléka, které nemá dostatečnou bakteriální čistotu (např. špatné ustájení a krmivo zvířat, nečisté dojení a manipulace s mlékem).
Tato kultura bojuje s bakteriemi způsobující časné duření sýrů (samovolné nadouvání sýrů po cca 20 hodinách), zamezení možnosti správného kysání.
Kultura je určena pro nepasterované mléko, jelikož při řádné pasteraci pozbývá smyslu používání
Použití: čerstvé sýry, smetanové sýry, jogurty, zakysaná mléka
Dávkování: 100 litrů nepasterovaného mléka
Při zpracování nižšího počtu litrů mléka odebereme poměrnou část z ampulky a aplikujeme na povrch zahřátého mléka dle technologie výroby.
Při zvýšené nečistotě mléka můžeme zvýšit dávkování kultury.
Balení: DL1
Váha kultury: 3,48 g
Váha prázdné ampule: 2,69 g
Váha celková: 6,17 g
Skladování:
- V mrazáku při -18 °C.
- V lednici při méně než +4 °C.
- Minimální trvanlivost 18 měsíců od data výroby při -18°C.
Označení výrobce: 012CDE