Logo
Nevíte si rady? Zavolejte.
(Po-Pá, 8-14 hod)
0 ks
za 0 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
Nakupte ještě za 2 999 Kč a máte dopravu po ČR ZDARMA
  1. Úvod
  2. Mlékárenské kultury
  3. LAMBDA 5 - termofilní jogurtová - Více variant

LAMBDA 5 - termofilní jogurtová - Více variant

LAMBDA 5 - termofilní kultura určená k přímému zaočkování do mléka. Při přípravě jogurtu je možné ji použít také k přípravě matečního zákysu. Typické ... celý popis
Dostupnost
Skladem 7 ks
Velikost balení
cena od 175 Kč
od 144,63 Kč
bez DPH
ks
Číslo produktu:CQ051
Hlídat cenu / dostupnost
Kompletní specifikace

LAMBDA 5 - termofilní kultura určená k přímému zaočkování do mléka. Při přípravě jogurtu je možné ji použít také k přípravě matečního zákysu.

Typické pro LAMBDA 5: Podobná kultura k LAMBDA 3, mírně rychlejší kmeny a mírně odlišná chuť. Vhodná pro přípravu jogurtu ze všech druhů mléka a jogurtů s přídavkem ovoce. Zastoupené kmeny jsou příznivé pro výrobu jogurtu z ovčího mléka.

Pro výrobu měkkých, tvrdých a tažených sýrů (např. typu St.Nectaire, Reblochon, korbáčky, ...)

Chuť a konzistence jogurtu je závislá především na teplotě a délce zrání. Tím ovlivníte přípravu jogurtu a můžete tak najít vhodný způsob přípravy, který vyhovuje Vašim požadavkům.

Optimální teplota mléka při zaočkování:

  • sýry - 30 až 37°C
  • jogurt – 42 až 45°C.

Složení:

  • 25% Lactobacillus Bulgaricus (LB)
  • 75% Streptococcus Thermophilus (ST)

Kultury jsou velmi účinné, dle osobních zkušeností je často možné dávkování snížit až na polovinu. Přílišná dávka kultury nebo dlouhé zrání může negativně ovlivnit výsledek produktu.

Chraňte před vniknutím vlhkosti.

Alergeny: Mléko

Dávkování DL1:

  • K přímému zaočkování 20 litrů mléka na jogurt (možnost 5x přeočkovat vyrobeným jogurtem)
  • K přímému zaočkování pro výrobu sýrů:
    200 litrů nepasterovaného
    mléka
    100 litrů pasterovaného mléka

Váha kultury:3,24g

Váha prázdné ampule:2,69g

Váha celková: 6,93g

 

Dávkování DL3,5:

  • K přímému zaočkování 150-180 litrů mléka na jogurt (možnost 5x přeočkovat vyrobeným jogurtem)
  • K přímému zaočkování pro výrobu sýrů:
    600 litrů nepasterovaného mléka 
    300 litrů pasterovaného mléka

Váha kultury:9,94 g

Váha prázdné ampule:9,36 g

Váha celková: 19,6 g

Skladování:

  • V mrazáku při -18 °C.
  • V lednici při méně než +4 °C.
  • Minimální trvanlivost 18 měsíců od data výroby při -18°C.

 

Nejčtenější články

Kde nás najdete?

Toulovcovo náměstí 1163 - 2. patro

Litomyšl      570 01

Potřebujete poradit?
Logo
Kancelář e-shopu: +420 604 253 024 (Po-Pá 8-14h)
Vojtěch Toms
Vojtěch Toms
(Po-Pá, 8-14 hod)
© 2015-2020 Vojtěch Toms
Vytvořeno na Eshop-rychle.czEshop-rychle.cz