- Úvod
- Mlékárenské kultury
- LAMBDA 5 - termofilní jogurtová - Více variant
LAMBDA 5 - termofilní jogurtová - Více variant

- Kompletní specifikace
- LAMBDA 5 - termofilní jogurtová - Více variantSkladem 7 kscena od 175 Kčcena od 144,63 Kč bez DPH
LAMBDA 5 - termofilní kultura určená k přímému zaočkování do mléka. Při přípravě jogurtu je možné ji použít také k přípravě matečního zákysu.
Typické pro LAMBDA 5: Podobná kultura k LAMBDA 3, mírně rychlejší kmeny a mírně odlišná chuť. Vhodná pro přípravu jogurtu ze všech druhů mléka a jogurtů s přídavkem ovoce. Zastoupené kmeny jsou příznivé pro výrobu jogurtu z ovčího mléka.
Pro výrobu měkkých, tvrdých a tažených sýrů (např. typu St.Nectaire, Reblochon, korbáčky, ...)
Chuť a konzistence jogurtu je závislá především na teplotě a délce zrání. Tím ovlivníte přípravu jogurtu a můžete tak najít vhodný způsob přípravy, který vyhovuje Vašim požadavkům.
Optimální teplota mléka při zaočkování:
- sýry - 30 až 37°C
- jogurt – 42 až 45°C.
Složení:
- 25% Lactobacillus Bulgaricus (LB)
- 75% Streptococcus Thermophilus (ST)
Kultury jsou velmi účinné, dle osobních zkušeností je často možné dávkování snížit až na polovinu. Přílišná dávka kultury nebo dlouhé zrání může negativně ovlivnit výsledek produktu.
Chraňte před vniknutím vlhkosti.
Alergeny: Mléko
Dávkování DL1:
- K přímému zaočkování 20 litrů mléka na jogurt (možnost 5x přeočkovat vyrobeným jogurtem)
- K přímému zaočkování pro výrobu sýrů:
200 litrů nepasterovaného mléka
100 litrů pasterovaného mléka
Váha kultury:3,24g
Váha prázdné ampule:2,69g
Váha celková: 6,93g
Dávkování DL3,5:
- K přímému zaočkování 150-180 litrů mléka na jogurt (možnost 5x přeočkovat vyrobeným jogurtem)
- K přímému zaočkování pro výrobu sýrů:
600 litrů nepasterovaného mléka
300 litrů pasterovaného mléka
Váha kultury:9,94 g
Váha prázdné ampule:9,36 g
Váha celková: 19,6 g
Skladování:
- V mrazáku při -18 °C.
- V lednici při méně než +4 °C.
- Minimální trvanlivost 18 měsíců od data výroby při -18°C.