- Úvod
- Mlékárenské kultury
- Acidofilní kultura Milcom
Acidofilní kultura Milcom

- Kompletní specifikace
- Acidofilní kultura MilcomSkladem 2 ks60 Kč49,59 Kč bez DPH
Sušené acidofilní kultury určené pro přímé zaočkování do 1 l mléka.
Při dodržování správných hygienických podmínek lze docílit až 10-ti násobného přeočkování.
Balení: sáček 3g
Skladování:
- V lednici při + 4 až + 8°C
- Minimální trvanlivost 6 měsíců od data výroby.
Návod k použití při zpracování 1 litru mléka:
Mléko (1 litr) se pasteruje při 95°C po dobu 2 - 3 minut, zchladí se na 38°C a zaočkuje se jedním balením sušené kultury a dobře se vše promíchá.
Kultivuje se při 37°C v termostatu po dobu 16 - 20 hodin.
Po kultivaci se acidofilní mléko uloží do chladničky na 12 hodin.
Pokud se acidofilní mléko připravuje v jogurtovači, je třeba se řídit pokyny výrobce.