- Úvod
- Mlékárenské kultury
- Ets. Coquard - Francie
- Gamma 1 - ochranná kultura na 100-200l mléka
Gamma 1 - ochranná kultura na 100-200l mléka

- Kompletní specifikace
- Gamma 1 - ochranná kultura na 100-200l mlékaSkladem 12 ks160 Kč132,23 Kč bez DPH
Gamma 1
Ochranná kultura proti pozdnímu duření sýrů
Ochranná kultura Gamma 1 se přidává do mléka zároveň s okyselujícícmi kulturami. Je vhodná do mléka, které nemá dostatečnou bakteriální čistotu (např. špatné ustájení a krmivo zvířat). Tato kultura bojuje s bakteriemi způsobující pozdní duření sýrů (samovolné nadouvání sýrů po cca 14-28 dnech). Proti těmto bakteriím není účinná ani vysoká pasterace.
Dávkování:
100 litrů pasterovaného mléka
200 litrů nepasterovaného mléka
Při zpracování nižšího počtu litrů mléka odebereme poměrnou část z ampulky a aplikujeme na povrch zahřátého mléka dle technologie výroby.
Omezuje nebo až zastavuje rozvoj Clostridium Butyricum a coliformních bakterií produkujících oxid uhličitý.
Při zvýšené nečistotě mléka můžeme zvýšit dávkování kultury.
Balení: DL1
Váha kultury: 3,51g
Váha prázdné ampule: 2,69g
Váha celková: 6,20 g
Skladování:
- V mrazáku při -18 °C.
- V lednici při méně než +4 °C.
- Minimální trvanlivost 18 měsíců od data výroby při -18°C.
Označení výrobce: 017BAC