Logo
Nevíte si rady? Zavolejte.
(Po-Ne, 8-20 hod)
0 ks
za 0 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
Nakupte ještě za 2 999 Kč a máte dopravu po ČR ZDARMA
Novinky
15.03.2020
Opatření během koronaviru.
Vážení zákazníci, přinášíme informace o provozu našeho e-shopu během nařízených opatřeních vládou ČR: Česká pošta - Bez omezení. Zásilkovna - Bez... číst celé
29.09.2016
Zajímavé odkazy
www.domacimlekar.com - České stránky s velkým množstvím velmi užitečných a zajímavých informací.   www.fromagesdechevre.com - Stránky zaměřené na ko... číst celé
Zobrazit všechny novinky

 

Nejrozšířenější nabídka kultur od světových výrobců na českém trhu.

Danisco


 

Sledujte nás i na facebooku



Přátelský e-shop

  1. Úvod
  2. Mlékárenské kultury
  3. SIGMA 98 C - Tomme - Mazová kultura 500l

SIGMA 98 C - Tomme - Mazová kultura 500l

Mazová kultura určená pro výrobu sýrů s mazem na povrchu Tomme.   Kultura se skládá z několika kmenů Brevibacterium Linens, Debaryomyces hanseinii a K... celý popis
Dostupnost
Skladem 13 ks
265 Kč
219,01 Kč
bez DPH
ks
Číslo produktu:CQ041
Hlídat cenu / dostupnost
  • Kompletní specifikace
  • SIGMA 98 C - Tomme - Mazová kultura 500l
    SIGMA 98 C - Tomme - Mazová kultura 500l
    Skladem 13 ks
    265 Kč
    219,01 Kč bez DPH
  • ks
Kompletní specifikace

Mazová kultura určená pro výrobu sýrů s mazem na povrchu Tomme.

 

Kultura se skládá z několika kmenů Brevibacterium Linens, Debaryomyces hanseinii a Kluyveromyces Marxianus. Kultura Sigma 98 C vytváří na povrchu sýrů světle hnědou barvu a jemné aroma typické pro sýry typu Tomme.

Mazová kultura neroste v kyselém prostředí. Pokud mají vyrobené sýry příliš nízké pH, může se sýr rosit nebo omývat kulturou Sigma 55 pro snížení kyselosti povrchu sýru a následnému vytvoření vhodného prostředí pro růst mazové kultury.

 

Možnost aplikace přímo do mléka nebo následným nástřikem a rozmazáním po povrchu měkkých, polotvrdých i lisovaných nedohřívaných sýrů.

Mazová kultura má pozitivní vliv na strukturu sýrů - změkčení a zjemnění konzistence.

Průměrná teplota zrání: 12-14°C

 

Dávkování:

  • pro přímé zaočkování až 500 litrů mléka.
  • omývání sýrů - 3 mm kultury, 200 ml sterilní vody, špetka soli, omývání  probíhá každé dva dny, dokud nemá sýr požadovanou nahnědlou barvu,  poté stačí sýry omývat vodou, aby neztráceli povrchovou vlhkost.

Složení:

  • Symbióza Brevibacterium Linens
  • Debaryomyces hanseinii
  • Kluyveromyces Marxianus

Alergeny: Mléko

 

Váha kultury:3,4g

Váha prázdné ampule:2,69g

Váha celková: 6,09g

 

 

Nejčtenější články

Kde nás najdete?

Toulovcovo náměstí 1163 - 2. patro

Litomyšl      570 01

Potřebujete poradit?
Logo
Kancelář e-shopu: +420 604 253 024 (po-pá 8-14h)
Vojtěch Toms
Vojtěch Toms
(Po-Ne, 8-20 hod)
© 2015-2020 Vojtěch Toms
Vytvořeno na Eshop-rychle.czEshop-rychle.cz
Zpracování osobních údajů můžete ovlivnit úpravou svých preferencí ochrany soukromí.