- Úvod
- Mlékárenské kultury
- SIGMA 98 C - Tomme - Mazová kultura 500l
SIGMA 98 C - Tomme - Mazová kultura 500l

- Kompletní specifikace
- SIGMA 98 C - Tomme - Mazová kultura 500lSkladem 5 ks265 Kč219,01 Kč bez DPH
Mazová kultura určená pro výrobu sýrů s mazem na povrchu Tomme.
Kultura se skládá z několika kmenů Brevibacterium Linens, Debaryomyces hanseinii a Kluyveromyces Marxianus. Kultura Sigma 98 C vytváří na povrchu sýrů světle hnědou barvu a jemné aroma typické pro sýry typu Tomme.
Mazová kultura neroste v kyselém prostředí. Pokud mají vyrobené sýry příliš nízké pH, může se sýr rosit nebo omývat kulturou Sigma 55 pro snížení kyselosti povrchu sýru a následnému vytvoření vhodného prostředí pro růst mazové kultury.
Možnost aplikace přímo do mléka nebo následným nástřikem a rozmazáním po povrchu měkkých, polotvrdých i lisovaných nedohřívaných sýrů.
Mazová kultura má pozitivní vliv na strukturu sýrů - změkčení a zjemnění konzistence.
Průměrná teplota zrání: 12-14°C
Dávkování:
- pro přímé zaočkování až 500 litrů mléka.
- omývání sýrů - 3 mm kultury, 200 ml sterilní vody, špetka soli, omývání probíhá každé dva dny, dokud nemá sýr požadovanou nahnědlou barvu, poté stačí sýry omývat vodou, aby neztráceli povrchovou vlhkost.
Složení:
- Symbióza Brevibacterium Linens
- Debaryomyces hanseinii
- Kluyveromyces Marxianus
Alergeny: Mléko
Váha kultury:3,4g
Váha prázdné ampule:2,69g
Váha celková: 6,09g
Skladování:
- V mrazáku při -18 °C.
- V lednici při méně než +4 °C.
- Minimální trvanlivost 18 měsíců od data výroby při -18°C.