Logo
Nevíte si rady? Zavolejte.
(Po-Ne, 8-20 hod)
0 ks
za 0 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
Nakupte ještě za 2 999 Kč a máte dopravu po ČR ZDARMA
  1. Úvod
  2. Mlékárenské kultury
  3. Termofilní kultura STI-12 tažené sýry

Termofilní kultura STI-12 tažené sýry

Termofilní kultura STI-12   Kultura STI-12 je určena pro výrobu tažených sýrů (Korbáčky, Oštěpek, Parenica, Provolone, Mozzarella) a sýrů s vysokodohř... celý popis
Dostupnost
Skladem > 20 ks
Velikost balení
Cena bez DPH
od 221,49 Kč
cena od 268 Kč
ks
Číslo produktu:CHR20
Hlídat cenu / dostupnost
Kompletní specifikace

Termofilní kultura STI-12

 

Kultura STI-12 je určena pro výrobu tažených sýrů (Korbáčky, Oštěpek, Parenica, Provolone, Mozzarella) a sýrů s vysokodohřívanou sýřeninou. Lze kombinovat s dalšími kmeny např. Lactobacillus helveticus.

Kultura STI-12 je v lyofilizovaném (mrazem vysušeném) stavu.

Vhodná k přímému zaočkování do mléka.

K zaočkování 500l mléka.

Doporučená teplota pro optimální zrání 35-45°C.

Forma: Granule

Vyvarujte se vnikání vlhkosti.

Složení:

  • Streptococcus thermophilus

 

Váha kultury:18,6g

Váha prázdného sáčku:8,8g

Váha celková: 27,4g

 

 

Kysací křivka

 

Vyzkoušená receptura:

Zahřátí mléka na 32°C, přidání kultury STI-12, zrání mléka 40 minut, sýření 40 minut, krájení na 2x2 cm, vytužování (promíchávání) cca 20 minut, dohřátí na 35°C a 5 minut míchání, přendání sýřeniny do formiček. Měření pH pomocí pH metru nebo lakmusových papírků.

Tažnost nastala v pokojové teplotě za 6 hodin (pokud bych udržoval teplotu okolí výše, mohla by být tažnost už za 3-4 hodiny). Kysání ovlivňuje i dávka kultury; pokud Vám tažnost nenastane v daný čas, můžete pří příští výrobě zvýšit dávku kultury nebo udržovat odkapávající sýr při vyšší okolní teplotě.

Ke stažení

 

Nejčtenější články

Kde nás najdete?

Toulovcovo náměstí 1163 - 2. patro

Litomyšl      570 01

Potřebujete poradit?
Logo
Kancelář e-shopu: +420 604 253 024
Vojtěch Toms
Vojtěch Toms
(Po-Ne, 8-20 hod)
Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.
© 2015-2019 Vojtěch Toms
Vytvořeno na Eshop-rychle.czEshop-rychle.cz
Zpracování osobních údajů můžete ovlivnit úpravou svých preferencí ochrany soukromí.