Logo
Nevíte si rady? Zavolejte.
(Po-Pá, 8-14 hod)
0 ks
za 0 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
Nakupte ještě za 2 999 Kč a máte dopravu po ČR ZDARMA
  1. Úvod
  2. Mlékárenské kultury
  3. Kefír KFB1 na 500 l mléka microMilk

Kefír KFB1 na 500 l mléka microMilk

Kefírová kultura KFB 1 Kefírová kultura KFB1 od italského výrobce mlékárenských kultur MicroMilk. Jedná se o lyofilizovanou (mrazem vyšušenou) kulturu... celý popis
Dostupnost
Skladem > 20 ks
260 Kč
214,88 Kč
bez DPH
ks
Číslo produktu:MM01
Hlídat cenu / dostupnost
Kompletní specifikace

Kefírová kultura KFB 1

Kefírová kultura KFB1 od italského výrobce mlékárenských kultur MicroMilk. Jedná se o lyofilizovanou (mrazem vyšušenou) kulturu v podobě jemného prášku s malými granulemi. Pro optimální rozpuštění v mléce nasypte poměrné množství kultury na povrch mléka a po nasáknutí důkladně rozmíchejte v celém objemu mléka.

Nespotřebované množství kultury chraňte před vniknutím vlhkosti. Doporučujeme přesypání do uzavíratelných ampulí.

Dávkování: 500 litrů mléka

Skladování: +2/+5°C
Minimální trvanlivost 24 měsíců od data výroby.

Složení kultury:
Streptococcus thermophilus
Lactococcus lactis subsp. Lactis
Lactococcus 
lactis subsp. Cremoris
Leuconostoc mesenteorides subsp. Cremoris
Lactococcus lactis 
subsp. Lactis biovar diacetylactis
Debarymyces 
hansenii
Kluyveromyces marxianus subsp. Marxianus 

 

Orientační váhy:

Celý sáček: 11,61g

Prázdný sáček:4,37g

Váha kultury :7,24g

 Ilustrační foto

 Receptura:

Pasterujte mléko při teplotě 95°C po dobu 5 minut. Zchlaďte na 30-35°C. Nasypte poměrné množství kultury KFB1 na povrch mléka. Řádně rozmíchejte a nechte kultivovat při teplotě 30-35°C po dobu 10-15 hodin. Ideální hodnota kyselosti je po kultivaci 4,65 pH. Poté nechte zchladnout na 20°C a následně uložte do chladničky (+4°C) na dobu 12hodin.

Poznámka: Rozmezí v teplotě a času kultivace je z hlediska požadovaných chuťových vlastností kefíru. Pokud preferujete ostřejší chuť kefíru, kultivujte při vyšších teplotách s kratším časem. Pokud máte radši jemnější chuť, držte se při nižší teplotě s delším časem kultivace. Pro ještě výraznější chuť můžete nechat kultivovat delší čas.

Ke stažení
Zboží zařazeno v kategoriích

 

Nejčtenější články

Kde nás najdete?

Toulovcovo náměstí 1163 - 2. patro

Litomyšl      570 01

Potřebujete poradit?
Logo
Kancelář e-shopu: +420 604 253 024 (Po-Pá 8-14h)
Vojtěch Toms
Vojtěch Toms
(Po-Pá, 8-14 hod)
© 2015-2020 Vojtěch Toms
Vytvořeno na Eshop-rychle.czEshop-rychle.cz