- Úvod
- Mlékárenské kultury
- Kefír KFB1 na 500 l mléka microMilk
Kefír KFB1 na 500 l mléka microMilk

- Kompletní specifikace
- Ke stažení
- Související zboží1
- Kefír KFB1 na 500 l mléka microMilkSkladem > 20 ks260 Kč214,88 Kč bez DPH
Kefírová kultura KFB 1
Kefírová kultura KFB1 od italského výrobce mlékárenských kultur MicroMilk. Jedná se o lyofilizovanou (mrazem vyšušenou) kulturu v podobě jemného prášku s malými granulemi. Pro optimální rozpuštění v mléce nasypte poměrné množství kultury na povrch mléka a po nasáknutí důkladně rozmíchejte v celém objemu mléka.
Nespotřebované množství kultury chraňte před vniknutím vlhkosti. Doporučujeme přesypání do uzavíratelných ampulí.
Dávkování: 500 litrů mléka
Skladování: +2/+5°C
Minimální trvanlivost 24 měsíců od data výroby.
Složení kultury:
Streptococcus thermophilus
Lactococcus lactis subsp. Lactis
Lactococcus lactis subsp. Cremoris
Leuconostoc mesenteorides subsp. Cremoris
Lactococcus lactis subsp. Lactis biovar diacetylactis
Debarymyces hansenii
Kluyveromyces marxianus subsp. Marxianus
Orientační váhy:
Celý sáček: 11,61g
Prázdný sáček:4,37g
Váha kultury :7,24g
Ilustrační foto
Receptura:
Pasterujte mléko při teplotě 95°C po dobu 5 minut. Zchlaďte na 30-35°C. Nasypte poměrné množství kultury KFB1 na povrch mléka. Řádně rozmíchejte a nechte kultivovat při teplotě 30-35°C po dobu 10-15 hodin. Ideální hodnota kyselosti je po kultivaci 4,65 pH. Poté nechte zchladnout na 20°C a následně uložte do chladničky (+4°C) na dobu 12hodin.
Poznámka: Rozmezí v teplotě a času kultivace je z hlediska požadovaných chuťových vlastností kefíru. Pokud preferujete ostřejší chuť kefíru, kultivujte při vyšších teplotách s kratším časem. Pokud máte radši jemnější chuť, držte se při nižší teplotě s delším časem kultivace. Pro ještě výraznější chuť můžete nechat kultivovat delší čas.