Logo
Nevíte si rady? Zavolejte.
(Po-Pá, 8-14 hod)
0 ks
za 0 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
Nakupte ještě za 2 999 Kč a máte dopravu po ČR ZDARMA
  1. Úvod
  2. RECEPTURY
  3. Almkäse
Almkäse
Almkäse - receptura
  • mléko se ohřeje na 27°C
  • přidá se kultura ALP D dle dávkování a řádně se rozmíchá v mléce
  • zrání mléka 60 minut
  • dohřátí na 32°C
  • sýření 50 minut
  • krájení na velikost pšeničného zrna
  • ihned po krájení pomalé dohřátí na 36°C
  • po dosažení teploty se odebere 10% syrovátky z původního množství mléka
  • přidání 5% stejně teplé vody (36°C)
  • dohřátí na 41,5°C
  • dosoušení při této teplotě zhruba 50-60 minut
  • odčerpání syrovátky
  • přendání do forem
  • lisování (cca trojnásobek váhy sýra) - váha se nepřidává
  • obracení během lisování - 30 minut, 60 minut, 3 hodiny, 6 hodin
  • uložení sýrů do teploty 12-14°C na oschnutí a schlazení (pH do 5,2)
  • nasolení v solné lázni (20%) při teplotě 12°C (1-1,5 kg sýr cca 10 hodin)
  • zrání při 12-14°C minimálně 5 týdnů
  • vlhkost 85%
  • denní ošetřování solným roztokem po dobu 14 dní
  • povrch nesmí osychat

© 2015 Vojtěch Toms

 

Nejčtenější články

Kde nás najdete?

Toulovcovo náměstí 1163 - 2. patro

Litomyšl      570 01

Potřebujete poradit?
Logo
Kancelář e-shopu: +420 604 253 024 (Po-Pá 8-14h)
Vojtěch Toms
Vojtěch Toms
(Po-Pá, 8-14 hod)
© 2015-2020 Vojtěch Toms
Vytvořeno na Eshop-rychle.czEshop-rychle.cz