- Úvod
- Mlékárenské kultury
- IOTA St. Nectaire - termofilní - kompletní směs
IOTA St. Nectaire - termofilní - kompletní směs

- Kompletní specifikace
- IOTA St. Nectaire - termofilní - kompletní směsSkladem 9 ks199 Kč164,46 Kč bez DPH
IOTA St.Nectaire - termofilní mlékárenská kultura
Pro výrobu měkkých a lisovaných nedohřívaných sýrů.
Kultura vhodná k přípravě sýru typu Saint Nectaire nebo Reblochon v kombinaci s dalšími kulturami (pokud se přirozeně nevyskytují v prostředí). Vytváří typické chuťové vlastnosti těchto sýrů.
Optimální teplota mléka při zaočkování je 25 - 35°C a doba zrání 30min.
Složení:
- Streptoccocus Thermophilus
- Lactobacillus Bulgaricus
- Enterokoky
- Mikrokoky
Dávkování:
- 100 litrů pasterovaného mléka
- 300 litrů nepasterovaného mléka.
Kultury jsou velmi účinné, dle osobních zkušeností je často možné dávkování snížit až na polovinu. Předávkování, špatné ošetřování a podmínky zrání mohou mít nepříznivý vliv na jakost sýrů.
Alergeny: Mléko
Váha kultury:3,23g
Váha prázdné ampule:2,69g
Váha celková: 5,92g
Skladování:
- V mrazáku při -18 °C.
- V lednici při méně než +4 °C.
- Minimální trvanlivost 18 měsíců od data výroby při -18°C.