Logo
Nevíte si rady? Zavolejte.
(Po-Pá, 8-14 hod)
0 ks
za 0 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
Nakupte ještě za 2 999 Kč a máte dopravu po ČR ZDARMA
  1. Úvod
  2. Literatura
  3. Domácí mlékař II.

Domácí mlékař II.

Kniha Domácí mlékař II., která obsahuje 320 stran, tištěných na recyklovaném papíře, navazuje na 1. díl knihy Domácí mlékař. Do každé knihy je jako dá... celý popis
Dostupnost
Skladem > 20 ks
395 Kč
359,09 Kč
bez DPH
ks
Číslo produktu:101b
Hlídat cenu / dostupnost
Kompletní specifikace

Kniha Domácí mlékař II., která obsahuje 320 stran, tištěných na recyklovaném papíře, navazuje na 1. díl knihy Domácí mlékař. Do každé knihy je jako dárek vložena barevná tabulka "Záměna kultur dle výrobců".  

 

Prvních 57 stran obecné části rozšiřuje obecnou část 1. dílu (informace se neopakují, kniha přináší informace nové a rozšiřující).

Další část knihy je řazena do stejných kapitol jako kniha DM 1, přináší však zcela nové receptury.

Na konci knihy se opět setkáme s  kapitolou - Vady při zpracování mléka ((informace se neopakují, kniha přináší informace nové a rozšiřující) a zcela novou částí - Nejčastěji kladené dotazy.

 Knihu uzavírá abecední seznam receptur z obou dílů Domácího mlékaře.

 Každá kapitola uvádí na začátku seznam receptur, se kterými se ve stejné kapitole setkáváme v knize DM 1.

Každému domácímu mlékaři doporučujeme zakoupit Zápisník domácího mlékaře, který je velmi dobrou pomůckou pro záznamy při výrobě.


Tabulka záměny kultur dle různých výrobců

Barevná tabulka, která pomáhá domácímu sýraři orientovat se v dostupných kulturách mléčného kysání na českém trhu. Podle tabulky je následně jednoduché vybrat pro běžné druhy sýrů (73 druhů) správnou kulturu od různých výrobců.

Je v receptuře na sýr uvedena jako vhodná kultura např. CHN-11 a my tuto kulturu nemáme k dispozici? Stačí náhled do tabulky, abychom okamžitě zjistili, jakou jinou kulturu můžeme použít, a která není zcela vhodná.

Vysvětlivky

  • Pro výrobu různých sýrů (levý sloupec) lze použít kultury od různých výrobců (horní řádek). V posledním sloupci tabulky je uvedenakultura, kterou lze použít jako kompletní pro daný sýr, a v případě jejího použití již nevybíráme kultury z barevné části tabulky.
  • Pro určitý sýr vybereme jednu kulturu ze všech označených zeleně (případně šedě) v daném řádku.
  • Zelený čtvereček - vhodná
  • Šedý čtvereček - kulturu lze použít
  • 1, 2, 3 Pokud je pro výrobu potřeba více typů kultur (např. mez. + term. nebo mez. + plíseň),každý potřebný typ je označen číslem. Vybereme tedy vždy jednu s označením „1“, jednu s „2“(případně ještě s „3“).
  • Symbol * - Kulturu lze použít při změně teploty a doby kysání dle potřeb konkrétní kultury.
  • Symbol + - Kulturu lze použít volitelně navíc.

 

Stav: Nová

Zboží zařazeno v kategoriích

 

Nejčtenější články

Kde nás najdete?

Toulovcovo náměstí 1163 - 2. patro

Litomyšl      570 01

Potřebujete poradit?
Logo
Kancelář e-shopu: +420 604 253 024 (Po-Pá 8-14h)
Vojtěch Toms
Vojtěch Toms
(Po-Pá, 8-14 hod)
© 2015-2020 Vojtěch Toms
Vytvořeno na Eshop-rychle.czEshop-rychle.cz