- Úvod
- Literatura
- Domácí mlékař II.
Domácí mlékař II.

- Kompletní specifikace
- Související zboží2
- Domácí mlékař II.Skladem > 20 ks395 Kč359,09 Kč bez DPH
Kniha Domácí mlékař II., která obsahuje 320 stran, tištěných na recyklovaném papíře, navazuje na 1. díl knihy Domácí mlékař. Do každé knihy je jako dárek vložena barevná tabulka "Záměna kultur dle výrobců".
Prvních 57 stran obecné části rozšiřuje obecnou část 1. dílu (informace se neopakují, kniha přináší informace nové a rozšiřující).
Další část knihy je řazena do stejných kapitol jako kniha DM 1, přináší však zcela nové receptury.
Na konci knihy se opět setkáme s kapitolou - Vady při zpracování mléka ((informace se neopakují, kniha přináší informace nové a rozšiřující) a zcela novou částí - Nejčastěji kladené dotazy.
Knihu uzavírá abecední seznam receptur z obou dílů Domácího mlékaře.
Každá kapitola uvádí na začátku seznam receptur, se kterými se ve stejné kapitole setkáváme v knize DM 1.
Každému domácímu mlékaři doporučujeme zakoupit Zápisník domácího mlékaře, který je velmi dobrou pomůckou pro záznamy při výrobě.
Barevná tabulka, která pomáhá domácímu sýraři orientovat se v dostupných kulturách mléčného kysání na českém trhu. Podle tabulky je následně jednoduché vybrat pro běžné druhy sýrů (73 druhů) správnou kulturu od různých výrobců.
Je v receptuře na sýr uvedena jako vhodná kultura např. CHN-11 a my tuto kulturu nemáme k dispozici? Stačí náhled do tabulky, abychom okamžitě zjistili, jakou jinou kulturu můžeme použít, a která není zcela vhodná.
Vysvětlivky
- Pro výrobu různých sýrů (levý sloupec) lze použít kultury od různých výrobců (horní řádek). V posledním sloupci tabulky je uvedenakultura, kterou lze použít jako kompletní pro daný sýr, a v případě jejího použití již nevybíráme kultury z barevné části tabulky.
- Pro určitý sýr vybereme jednu kulturu ze všech označených zeleně (případně šedě) v daném řádku.
- Zelený čtvereček - vhodná
- Šedý čtvereček - kulturu lze použít
- 1, 2, 3 Pokud je pro výrobu potřeba více typů kultur (např. mez. + term. nebo mez. + plíseň),každý potřebný typ je označen číslem. Vybereme tedy vždy jednu s označením „1“, jednu s „2“(případně ještě s „3“).
- Symbol * - Kulturu lze použít při změně teploty a doby kysání dle potřeb konkrétní kultury.
- Symbol + - Kulturu lze použít volitelně navíc.
Stav: Nová