- Úvod
- VEGAN - kultury na rostlinný sýr
- VEGAN - Beaugel Penicillium - Bílá plíseň na camembert
VEGAN - Beaugel Penicillium - Bílá plíseň na camembert

- Kompletní specifikace
- Související zboží3
- VEGAN - Beaugel Penicillium - Bílá plíseň na camembertSkladem 3 ks275 Kč227,27 Kč bez DPH
Beaugel Penicillium je povrchová bílá plísňová kultura, která se používá ve spojení se syřidlem a okyselujícími kulturami (VEGAN Alpha Bleu) pro výrobu typického měkkého sýra typu Cammembert. Aby bílá plíseň dobře držela a zabránilo se tak možné vzdušné kontaminaci plísní (šedou, modrou, černou, ...), doporučujeme očkovat zároveň s kulturou VEGAN Geotrichum Candidum.
Kultura má rychlý vývoj bílé kůry s rovnoměrným zakrytím. Vyznačuje se střední dobou trvání proteolýzy a lipolýzy. Podporuje zrání a produkci aroma v sýrech.
Složení: Penicillium Candidum, Maltodextrin
Použití:
- Přímo do mléka při výrobě zároveň s okyselující kulturou Alpha Bleu.
- Následně:
a) nastříkání bezprostředně po formování na povrch sýrů.
b) postřik před a po prvním otočení sýrů.
c) možný postřik kolem sýra, jakmile je vyjmut z formy.
Pro postřik zřeďte Beaugel Penicillium několik hodin před použitím ve 50 ml sterilní nesolené vody při teplotě 15 až 20 ° C. Proveďte potřebné postříkání a poté
přebytečný roztok zlikvidujte , neuchovávejte ho.
Přidání dozrávajícího fermentu lze provést do mléka a poté navíc nastříkáním.
Dávkování: Kultura je určena na 5 litrů rostlinného mléka.
Skladování*:
Beaugel Penicillium by měl být skladován v původním obalu, nejlépe v mrazáku při - 18°C 2 roky nebo v chladničce po dobu 3 měsíců.
* Minimální trvanlivost: Je známo, že po 24 měsících skladování v mrazáku a 3 měsících v chladničce se vlastnosti tohoto produktu snižují. To však nepředstavuje zdravotní riziko, ale znamená to, že může být nutné zvýšit aktivní množství produktu.