- Úvod
- VEGAN - kultury na rostlinný sýr
- VEGAN - Beaugel Geotrichum
VEGAN - Beaugel Geotrichum

- Kompletní specifikace
- Související zboží3
- VEGAN - Beaugel GeotrichumSkladem 2 ks275 Kč227,27 Kč bez DPH
Beaugel Geotrichum je povrchová plísňová kultura pro sýry, který se používá ve spojení se syřidlem a okyselujícími kulturami.
Geotrichum Candidum umožňuje vývoj bílo-krémové kůry na camembertu, reblochonu. Je to velmi jemná forma, rychle rostoucí a málo citlivá na sůl. Podporuje produkci aroma a snížení hořkosti v sýrech.
Beaugel Geotrichum je certifikován bez laktózy, lepku a GMO.
Složení: Geotrichum Candidum, Maltodextrin
Použití:
- Přímo do mléka při výrobě zároveň s okyselující kulturou Alpha Bleu a Beaugel Penicillium.
- Následně:
a) nastříkání bezprostředně po formování na povrch sýrů.
b) postřik před a po prvním otočení sýrů.
c) možný postřik kolem sýra, jakmile je vyjmut z formy.
Pro postřik zřeďte Beaugel Geotrichum několik hodin před použitím ve 50 ml sterilní nesolené vody při teplotě 15 až 20 ° C. Proveďte potřebné postříkání a poté
přebytečný roztok zlikvidujte , neuchovávejte ho.
Přidání dozrávajícího fermentu lze provést do mléka a poté navíc nastříkáním.
Dávkování: Kultura je určena na 5 litrů rostlinného mléka.
Skladování*:
Beaugel Geotrichum by měl být skladován v původním obalu, nejlépe v mrazáku při - 18°C 2 roky nebo v chladničce po dobu 3 měsíců.
* Minimální trvanlivost: Je známo, že po 24 měsících skladování v mrazáku a 3 měsících v chladničce se vlastnosti tohoto produktu snižují. To však nepředstavuje zdravotní riziko, ale znamená to, že může být nutné zvýšit aktivní množství produktu.