Logo
Nevíte si rady? Zavolejte.
(Po-Ne, 8-20 hod)
0 ks
za 0 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
Nakupte ještě za 2 999 Kč a máte dopravu po ČR ZDARMA
Novinky
15.03.2020
Opatření během koronaviru.
Vážení zákazníci, přinášíme informace o provozu našeho e-shopu během nařízených opatřeních vládou ČR: Česká pošta - Bez omezení. Zásilkovna - Bez... číst celé
29.09.2016
Zajímavé odkazy
www.domacimlekar.com - České stránky s velkým množstvím velmi užitečných a zajímavých informací.   www.fromagesdechevre.com - Stránky zaměřené na ko... číst celé
Zobrazit všechny novinky

 

Nejrozšířenější nabídka kultur od světových výrobců na českém trhu.

Danisco


 

Sledujte nás i na facebooku



Přátelský e-shop

  1. Úvod
  2. Mlékárenské kultury
  3. Termofilní kultura STI-12 tažené sýry

Termofilní kultura STI-12 tažené sýry

Termofilní kultura STI-12   Kultura STI-12 je určena pro výrobu tažených sýrů (Korbáčky, Oštěpek, Parenica, Provolone, Mozzarella) a sýrů s vysokodohř... celý popis
Dostupnost
Skladem 4 ks
Velikost balení
6 373 Kč
5 266,94 Kč
bez DPH
ks
Číslo produktu:CHR20b
Hlídat cenu / dostupnost
Podobné produkty
  • TOP produkt
Choozit TA52 - 25 DCU - Tažené sýry, klasická termofilní kultura 500 l mléka
285 Kč
235,54 Kč bez DPH
285 Kč
235,54 Kč bez DPH
Skladem > 20 ks
ks
Kompletní specifikace

Termofilní kultura STI-12

 

Kultura STI-12 je určena pro výrobu tažených sýrů (Korbáčky, Oštěpek, Parenica, Provolone, Mozzarella) a sýrů s vysokodohřívanou sýřeninou. Lze kombinovat s dalšími kmeny např. Lactobacillus helveticus.

Kultura STI-12 je v lyofilizovaném (mrazem vysušeném) stavu.

Vhodná k přímému zaočkování do mléka.

K zaočkování 500l mléka.

Doporučená teplota pro optimální zrání 35-45°C.

Forma: Granule

Vyvarujte se vnikání vlhkosti.

Složení:

  • Streptococcus thermophilus

 

Váha kultury:18,6g

Váha prázdného sáčku:8,8g

Váha celková: 27,4g

 

 

Kysací křivka

 

Vyzkoušená receptura:

Zahřátí mléka na 32°C, přidání kultury STI-12, zrání mléka 40 minut, sýření 40 minut, krájení na 2x2 cm, vytužování (promíchávání) cca 20 minut, dohřátí na 35°C a 5 minut míchání, přendání sýřeniny do formiček. Měření pH pomocí pH metru nebo lakmusových papírků.

Tažnost nastala v pokojové teplotě za 6 hodin (pokud bych udržoval teplotu okolí výše, mohla by být tažnost už za 3-4 hodiny). Kysání ovlivňuje i dávka kultury; pokud Vám tažnost nenastane v daný čas, můžete pří příští výrobě zvýšit dávku kultury nebo udržovat odkapávající sýr při vyšší okolní teplotě.

Ke stažení

 

Nejčtenější články

Kde nás najdete?

Toulovcovo náměstí 1163 - 2. patro

Litomyšl      570 01

Potřebujete poradit?
Logo
Kancelář e-shopu: +420 604 253 024 (po-pá 8-14h)
Vojtěch Toms
Vojtěch Toms
(Po-Ne, 8-20 hod)
© 2015-2020 Vojtěch Toms
Vytvořeno na Eshop-rychle.czEshop-rychle.cz
Zpracování osobních údajů můžete ovlivnit úpravou svých preferencí ochrany soukromí.