- Úvod
- Mlékárenské kultury
- Termofilní kultura STI-12 tažené sýry
Termofilní kultura STI-12 tažené sýry
- TOP produkt

- TOP produkt
- Kompletní specifikace
- Ke stažení
- Související zboží1
- Termofilní kultura STI-12 tažené sýrySkladem > 20 ks268 Kč221,49 Kč bez DPH
Termofilní kultura STI-12
Kultura STI-12 je určena pro výrobu tažených sýrů (Korbáčky, Oštěpek, Parenica, Provolone, Mozzarella) a sýrů s vysokodohřívanou sýřeninou. Lze kombinovat s dalšími kmeny např. Lactobacillus helveticus.
Kultura STI-12 je v lyofilizovaném (mrazem vysušeném) stavu.
Vhodná k přímému zaočkování do mléka.
K zaočkování 500l mléka.
Doporučená teplota pro optimální zrání 35-45°C.
Forma: Granule
Vyvarujte se vnikání vlhkosti.
Složení:
- Streptococcus thermophilus
Váha kultury:18,6g
Váha prázdného sáčku:8,8g
Váha celková: 27,4g
Alergen: Mléko
Skladování:
- V mrazáku při -18 °C.
- Minimální trvanlivost 24 měsíců od data výroby při -18°C.
Kysací křivka
Vyzkoušená receptura:
Zahřátí mléka na 32°C, přidání kultury STI-12, zrání mléka 40 minut, sýření 40 minut, krájení na 2x2 cm, vytužování (promíchávání) cca 20 minut, dohřátí na 35°C a 5 minut míchání, přendání sýřeniny do formiček. Měření pH pomocí pH metru nebo lakmusových papírků.
Tažnost nastala v pokojové teplotě za 6 hodin (pokud bych udržoval teplotu okolí výše, mohla by být tažnost už za 3-4 hodiny). Kysání ovlivňuje i dávka kultury; pokud Vám tažnost nenastane v daný čas, můžete pří příští výrobě zvýšit dávku kultury nebo udržovat odkapávající sýr při vyšší okolní teplotě.