Logo
Nevíte si rady? Zavolejte.
(Po-Ne, 8-20 hod)
0 ks
za 0 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
Nakupte ještě za 2 999 Kč a máte dopravu po ČR ZDARMA
Novinky
15.03.2020
Opatření během koronaviru.
Vážení zákazníci, přinášíme informace o provozu našeho e-shopu během nařízených opatřeních vládou ČR: Česká pošta - Bez omezení. Zásilkovna - Bez... číst celé
29.09.2016
Zajímavé odkazy
www.domacimlekar.com - České stránky s velkým množstvím velmi užitečných a zajímavých informací.   www.fromagesdechevre.com - Stránky zaměřené na ko... číst celé
Zobrazit všechny novinky

 

Nejrozšířenější nabídka kultur od světových výrobců na českém trhu.

Danisco


 

Sledujte nás i na facebooku



Přátelský e-shop

  1. Úvod
  2. Ošetření zrajících sýrů
  3. Afilact Fluid - Lysozym tekutý - Proti pozdnímu duření sýrů

Afilact Fluid - Lysozym tekutý - Proti pozdnímu duření sýrů

Použití na 10.000 litrů mléka

Lysozym (lyzozym) je enzym, který se vyskytuje ve vaječném bílku. Díky schopnosti narušovat bakteriální stěnu má silné antibakteriální účinky. Označen... celý popis
Dostupnost
Skladem 5 ks
Objem
1 049 Kč
866,94 Kč
bez DPH
ks
Číslo produktu:OS031
Hlídat cenu / dostupnost
Kompletní specifikace

Lysozym (lyzozym) je enzym, který se vyskytuje ve vaječném bílku. Díky schopnosti narušovat bakteriální stěnu má silné antibakteriální účinky. Označení pochází z řeckého slova lysis(rozpouštění).

 

AFILACT® FLUID je přírodní konzervační látka. Aktivní složkou je lysozym, enzym

široce přítomný v biologických tekutinách (slzách, slinách, krvi apod.), kde má za úkol napadnout cizí bakterie. Lysozym

inhibuje růst některých grampozitivních bakterií včetně druhů Clostridia, ale není účinný proti kvasinkám, plísním nebo

Gram-negativním bakteriím.

Produkt neovlivňuje vývoj mezofilních nebo termofilních mlékárenských kultur při použití v doporučených dávkách. V současné době je používání lysozymu v potravinách povoleno ve více než 30 zemích, včetně EU, kde je lysozym schválen jako konzervační látka (E1105) s omezeným použitím u některých sýrů. AFILACT® FLUID je vyráběn extrahováním z čerstvých vaječných bílků.

Skladování

12 měsíců od data výroby při skladování podle doporučených skladovacích podmínek (0-8 °C).

Chraňte před světlem.

Udržujte v uzavřeném obalu.

 

Použití

AFILACT® FLUID se používá k ochraně proti pozdnímu duření sýrů, což je sýrová vada způsobená sporotvornými bakteriemi.

Spory jsou velmi tepelně stabilní a nedají se zničit běžnou pasterací. Z toho důvodu je vhodné používat na zrající sýry lysozym - AFILACT® FLUID.

Dávkování

1-1,5 ml na 10 litrů mléka

Pokud mléko obsahuje vyšší procento bílkovin, dávkujeme na horní hranici doporučeného dávkování.

Návod k použití

Odměřené množství lysozymu nalijeme do mléka před přidáním mlékárenských kultur a řádně rozmícháme.

Složení

Voda, lyzozym (E1105), sorbitan draselný E202 (<1%)

 

Dietní informace

Kosher: Kosher Pareve Excl. Pesach

Vegetariánský: Ne

 

 

Ilustrační foto

Zboží zařazeno v kategoriích

 

Nejčtenější články

Kde nás najdete?

Toulovcovo náměstí 1163 - 2. patro

Litomyšl      570 01

Potřebujete poradit?
Logo
Kancelář e-shopu: +420 604 253 024 (po-pá 8-14h)
Vojtěch Toms
Vojtěch Toms
(Po-Ne, 8-20 hod)
© 2015-2020 Vojtěch Toms
Vytvořeno na Eshop-rychle.czEshop-rychle.cz
Zpracování osobních údajů můžete ovlivnit úpravou svých preferencí ochrany soukromí.