Logo
Nevíte si rady? Zavolejte.
(Po-Ne, 8-20 hod)
0 ks
za 0 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
Nakupte ještě za 2 999 Kč a máte dopravu po ČR ZDARMA
  1. Úvod
  2. Ošetření zrajících sýrů
  3. Afilact Fluid - Lysozym tekutý - Proti pozdnímu duření sýrů

Afilact Fluid - Lysozym tekutý - Proti pozdnímu duření sýrů

Lysozym (lyzozym) je enzym, který se vyskytuje ve vaječném bílku. Díky schopnosti narušovat bakteriální stěnu má silné antibakteriální účinky. Označen... celý popis
Dostupnost
Skladem 9 ks
Objem
Cena bez DPH
od 134,71 Kč
cena od 163 Kč
ks
Číslo produktu:OS030
Hlídat cenu / dostupnost
Kompletní specifikace

Lysozym (lyzozym) je enzym, který se vyskytuje ve vaječném bílku. Díky schopnosti narušovat bakteriální stěnu má silné antibakteriální účinky. Označení pochází z řeckého slova lysis(rozpouštění).

 

AFILACT® FLUID je přírodní konzervační látka. Aktivní složkou je lysozym, enzym

široce přítomný v biologických tekutinách (slzách, slinách, krvi apod.), kde má za úkol napadnout cizí bakterie. Lysozym

inhibuje růst některých grampozitivních bakterií včetně druhů Clostridia, ale není účinný proti kvasinkám, plísním nebo

Gram-negativním bakteriím.

Produkt neovlivňuje vývoj mezofilních nebo termofilních mlékárenských kultur při použití v doporučených dávkách. V současné době je používání lysozymu v potravinách povoleno ve více než 30 zemích, včetně EU, kde je lysozym schválen jako konzervační látka (E1105) s omezeným použitím u některých sýrů. AFILACT® FLUID je vyráběn extrahováním z čerstvých vaječných bílků.

Skladování

12 měsíců od data výroby při skladování podle doporučených skladovacích podmínek (0-8 °C).

Chraňte před světlem.

Udržujte v uzavřeném obalu.

 

Použití

AFILACT® FLUID se používá k ochraně proti pozdnímu duření sýrů, což je sýrová vada způsobená sporotvornými bakteriemi.

Spory jsou velmi tepelně stabilní a nedají se zničit běžnou pasterací. Z toho důvodu je vhodné používat na zrající sýry lysozym - AFILACT® FLUID.

Dávkování

1-1,5 ml na 10 litrů mléka

Pokud mléko obsahuje vyšší procento bílkovin, dávkujeme na horní hranici doporučeného dávkování.

Návod k použití

Odměřené množství lysozymu nalijeme do mléka před přidáním mlékárenských kultur a řádně rozmícháme.

Složení

Voda, lyzozym (E1105), sorbitan draselný E202 (<1%)

 

Dietní informace

Kosher: Kosher Pareve Excl. Pesach

Vegetariánský: Ne

 

 

Ilustrační foto

Zboží zařazeno v kategoriích

 

Kde nás najdete?

Toulovcovo náměstí 1163 - 2. patro

Litomyšl      570 01

Potřebujete poradit?
Logo
Kancelář e-shopu: +420 604 253 024
Vojtěch Toms
Vojtěch Toms
(Po-Ne, 8-20 hod)
Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.
© 2015-2019 Vojtěch Toms
Vytvořeno na Eshop-rychle.czEshop-rychle.cz
Zpracování osobních údajů můžete ovlivnit úpravou svých preferencí ochrany soukromí.