- Úvod
- Mlékárenské kultury
- Probiotická termofilní kultura ABT-1
Probiotická termofilní kultura ABT-1

- Kompletní specifikace
- Ke stažení
- Související zboží1
- Probiotická termofilní kultura ABT-1Na objednávku.8 819 Kč7 288,43 Kč bez DPH
Probiotická termofilní kultura ABT-1 na 250 l
Termofilní kultura mléčného kysání. Obsahuje probiotické kmeny BB-12® a LA-5®.
Použití:
Přídavkem této kultury do mléka získáte zakysané mléko s pevným tělem, jemnou chutí a minimální post-acidifikací.
Kultura ABT-1 je vhodná pro jogurt a jogurtový nápoj.
ABT-1 je v lyofilizovaném (mrazem vysušeném) stavu.
Vhodná k přímému zaočkování do mléka.
K zaočkování 250l mléka.
Forma: Granule
Vyvarujte se vnikání vlhkosti.
Složení kultury:
Bifidobacterium
Lactobacillus acidophilus
Streptococcus thermophilus
Váha kultury: 17,2g
Váha prázdného sáčku: 8,8g
Váha celková: 26g
Alergen: Mléko
Skladování:
- V mrazáku při -18 °C.
- Minimální trvanlivost 24 měsíců od data výroby při -18°C.
Kysací křivka
Podmínky fermentace:
Plnotučné mléko zahřejeme na 85°C a necháme 30 minut v klidu. (Výrobce doporučuje pro lepší viskozitu přídavek sušeného odstředěného mléka v poměru 2% z objemu mléka pro výrobu). Poté mléko zchladíme na očkovací teplotu 40-43°C. Přidáme startovací kulturu ABT-1 a necháme kultivovat při této teplotě 6-10 hodin. Poté uložíme do chladícího boxu (4-6°C) a necháme alespoň 12 hodin odpočívat.