- Úvod
- Mlékárenské kultury
- OMEGA - mezofilní kultura
OMEGA - mezofilní kultura
- TOP produkt

- Kompletní specifikace
- OMEGA - mezofilní kulturaSkladem 15 ks425 Kč351,24 Kč bez DPH
OMEGA - směsná mlékárenská kultura určená k přímému zaočkování do mléka.
Velmi jemná aromatická okyselující kultura obsahující bohatou směs kmenů , které jsou odolné vůči fágům (degradace chuti, špatné kysání, špatná syřitelnost mléka).
Velmi mírná produkce plynů.Má univerzální použití pro čerstvé, tvarohové i lisované sýry. Doplňuje přirozenou floru, která je již obsažena v nepasterovaném mléce.
Je tedy vhodná především na nepasterované mléko.
Vhodná teplota mléka při zaočkování je 22 - 37°C (minimálně 20°C).
Doba minimálního zrání 30-45 min.
Mezofilní kultury nepřežívají teploty nad 40°C.
Složení:
80% Lactococcus cremoris and Lactococcus lactis
20% Lactococcus diacetilacis, Leuconostoc cremoris, Streptococcus thermophilus
Alergeny: Mléko
Velikost balení-DL1 – Výrobce ets. Coquard uvádí použití na 100 litrů pasterovaného mléka a 200 litrů nepasterovaného mléka.
Váha kultury:3,51g
Váha prázdné ampule:2,69g
Váha celková: 6,2g
Velikost balení-DL 3,5 – Výrobce ets. Coquard uvádí použití na 300 litrů pasterovaného mléka a 600 litrů nepasterovaného mléka.
Váha kultury:12,34g
Váha prázdné ampule:9,36g
Váha celková: 21,7g
Skladování:
- V mrazáku při -18 °C.
- V lednici při méně než +4 °C.
- Minimální trvanlivost 18 měsíců od data výroby při -18°C.