Logo
Nevíte si rady? Zavolejte.
(Po-Ne, 8-20 hod)
0 ks
za 0 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
Nakupte ještě za 2 999 Kč a máte dopravu po ČR ZDARMA
Novinky
24.10.2020
Covid-19 Opatření
ZÁSILKOVNA- Výdej zásilek na výdejních místech Zásilkovny není omezen a Vaše objednané zásilky si můžete na těchto místech vyzvedávat u výdejního okén... číst celé
29.09.2016
Zajímavé odkazy
www.domacimlekar.com - České stránky s velkým množstvím velmi užitečných a zajímavých informací.   www.fromagesdechevre.com - Stránky zaměřené na ko... číst celé
Zobrazit všechny novinky

 

Nejrozšířenější nabídka kultur od světových výrobců na českém trhu.

Danisco


 

Sledujte nás i na facebooku



Přátelský e-shop

  1. Úvod
  2. Mlékárenské kultury
  3. LAMBDA 3 - termofilní jogurtová - typ bulharská

LAMBDA 3 - termofilní jogurtová - typ bulharská

LAMBDA 3 - termofilní kultura určená k přímému zaočkování do mléka. Při přípravě jogurtu je možné ji použít také k přípravě matečního zákysu. Typické ... celý popis
Dostupnost
Není skladem
Velikost balení
425 Kč
351,24 Kč
bez DPH
Momentálně není k dispozici
Číslo produktu:CQ108
Hlídat cenu / dostupnost
  • Kompletní specifikace
  • LAMBDA 3 - termofilní jogurtová - typ bulharská
    LAMBDA 3 - termofilní jogurtová - typ bulharská
    Není skladem
    425 Kč
    351,24 Kč bez DPH
Kompletní specifikace

LAMBDA 3 - termofilní kultura určená k přímému zaočkování do mléka. Při přípravě jogurtu je možné ji použít také k přípravě matečního zákysu.

Typické pro LAMBDA 3: Rychlé kmeny a typická kyselost pro bulharský jogurt. Vhodná pro přípravu jogurtu ze všech druhů mléka a jogurtů s přídavkem ovoce. Zastoupené kmeny jsou příznivé pro výrobu jogurtu z ovčího mléka.

Pro výrobu měkkých, tvrdých a tažených sýrů (např. typu St.Nectaire, Reblochon, korbáčky, ...)

Chuť a konzistence jogurtu je závislá především na teplotě a délce zrání. Tím ovlivníte přípravu jogurtu a můžete tak najít vhodný způsob přípravy, který vyhovuje Vašim požadavkům.

Optimální teplota mléka při zaočkování:

  • sýry - 30 až 37°C
  • jogurt – 42 až 45°C.

Složení:

  • 50 % Lactobacillus Bulgaricus (LB)
  • 50 % Streptococcus Thermophilus (ST)

Kultury jsou velmi účinné, dle osobních zkušeností je často možné dávkování snížit až na polovinu. Přílišná dávka kultury nebo dlouhé zrání může negativně ovlivnit výsledek produktu.

Dávkování DL1:

  • K přímému zaočkování 20 litrů mléka na jogurt (možnost 5x přeočkovat vyrobeným jogurtem)
  • K přímému zaočkování 100 litrů pasterovaného mléka nebo 200 litrů nepasterovaného mléka pro výrobu sýrů.

Váha kultury:3,66g
Váha prázdné ampule:2,69g
Váha celková: 6,35g

Dávkování DL3,5:

  • K přímému zaočkování 150-180 litrů mléka na jogurt (možnost 5x přeočkovat vyrobeným jogurtem)
  • K přímému zaočkování 350 litrů pasterovaného mléka nebo 700 litrů nepasterovaného mléka pro výrobu sýrů.

Váha kultury:15,66g
Váha prázdné ampule:9,36g
Váha celková: 25,02g

 

Chraňte před vniknutím vlhkosti.

Alergeny: Mléko

 

 

Nejčtenější články

Kde nás najdete?

Toulovcovo náměstí 1163 - 2. patro

Litomyšl      570 01

Potřebujete poradit?
Logo
Kancelář e-shopu: +420 604 253 024 (po-pá 8-14h)
Vojtěch Toms
Vojtěch Toms
(Po-Ne, 8-20 hod)
© 2015-2020 Vojtěch Toms
Vytvořeno na Eshop-rychle.czEshop-rychle.cz
Zpracování osobních údajů můžete ovlivnit úpravou svých preferencí ochrany soukromí.