- Úvod
- Mlékárenské kultury
- LAMBDA 3 - termofilní jogurtová - typ bulharská
LAMBDA 3 - termofilní jogurtová - typ bulharská

- Kompletní specifikace
- LAMBDA 3 - termofilní jogurtová - typ bulharskáSkladem 6 ks425 Kč351,24 Kč bez DPH
LAMBDA 3 - termofilní kultura určená k přímému zaočkování do mléka. Při přípravě jogurtu je možné ji použít také k přípravě matečního zákysu.
Typické pro LAMBDA 3: Rychlé kmeny a typická kyselost pro bulharský jogurt. Vhodná pro přípravu jogurtu ze všech druhů mléka a jogurtů s přídavkem ovoce. Zastoupené kmeny jsou příznivé pro výrobu jogurtu z ovčího mléka.
Pro výrobu měkkých, tvrdých a tažených sýrů (např. typu St.Nectaire, Reblochon, korbáčky, ...)
Chuť a konzistence jogurtu je závislá především na teplotě a délce zrání. Tím ovlivníte přípravu jogurtu a můžete tak najít vhodný způsob přípravy, který vyhovuje Vašim požadavkům.
Optimální teplota mléka při zaočkování:
- sýry - 30 až 37°C
- jogurt – 42 až 45°C.
Složení:
- 50 % Lactobacillus Bulgaricus (LB)
- 50 % Streptococcus Thermophilus (ST)
Kultury jsou velmi účinné, dle osobních zkušeností je často možné dávkování snížit až na polovinu. Přílišná dávka kultury nebo dlouhé zrání může negativně ovlivnit výsledek produktu.
Dávkování DL1:
- K přímému zaočkování 20 litrů mléka na jogurt (možnost 5x přeočkovat vyrobeným jogurtem)
- K přímému zaočkování 100 litrů pasterovaného mléka nebo 200 litrů nepasterovaného mléka pro výrobu sýrů.
Váha kultury:3,66g
Váha prázdné ampule:2,69g
Váha celková: 6,35g
Dávkování DL3,5:
- K přímému zaočkování 150-180 litrů mléka na jogurt (možnost 5x přeočkovat vyrobeným jogurtem)
- K přímému zaočkování 350 litrů pasterovaného mléka nebo 700 litrů nepasterovaného mléka pro výrobu sýrů.
Váha kultury:15,66g
Váha prázdné ampule:9,36g
Váha celková: 25,02g
Chraňte před vniknutím vlhkosti.
Alergeny: Mléko
Skladování:
- V mrazáku při -18 °C.
- V lednici při méně než +4 °C.
- Minimální trvanlivost 18 měsíců od data výroby při -18°C.