Pro základní funkčnost, zpříjemnění používání webu, analytické účely a v případě udělení souhlasu také pro účely cílení reklamy využíváme soubory cookies. Nastavení vlastních preferencí cookies můžete kdykoli upravit odkazem ve spodní části stránek.

 

Nejrozšířenější nabídka kultur od světových výrobců na českém trhu.

Danisco


 

Kultura roku 2018
ALP D 500 l

ALP D na 500 l

 

 

Koření nejen do sýrů.

 

 

 

Sledujte nás i na facebooku



Přátelský e-shop


Úvod » Ostatní vybavení pro sýraře » Kyselina mléčná 80% - potravinářská 100ml


        

Kyselina mléčná 80% - potravinářská 100ml

Novinka

Skladem

 

Číslo produktu: VV062
Cena bez DPH: 27,60 Kč (1,17 EUR)
Cena s DPH (21 %):
33,40 Kč (1,42 EUR)
Hlídací pes:
Hlídací pes

do košíku:
  ks  

Informace o produktu:

Kyselina mléčná 80% - potravinářská

 

Kyselina mléčná se využívá v potravinářství jako činidlo pro úpravu kyselosti.

V sýrařství ji využijeme například při výrobě Ricotty nebo tvarohu.

Balení: 100 ml

Dávkování: Nezbytně nutné množství, dle technologie výroby.

 

Ricotta

  • 10 litrů čerstvé syrovátky po výrobě sýrů ohřejeme na 85°C a na této teplotě udržujeme 20 minut.
  • Odebereme cca 7 ml kyseliny mléčné 80% a přidáme ji do syrovátky.
  • Řádně zamícháme a ustálíme hladinu.
  • V syrovátce se začnou shlukovat částečky bílkoviny, které padají ke dnu nádoby.
  • Jakmile bílkoviny vystoupají na povrch, sebereme je cedníkem nebo formičkou a necháme vychladnout.
  • Použití může být na sladko nebo na slano, obdobně jako tvaroh.
  • Trvanlivost Ricotty je 3-5 dní.


Ke stažení

pdf Technický list

Hlídací pes
Watch DOG


Informovat na e-mail při změně:


       když cena klesne pod

        když produkt bude na skladě


Zadejte Váš e-mail: Opište text z obrázku: *
captcha