- Úvod
- Vybavení pro výrobu
- Kyselina mléčná 80% - potravinářská 100ml
Kyselina mléčná 80% - potravinářská 100ml

- Kompletní specifikace
- Ke stažení
- Kyselina mléčná 80% - potravinářská 100mlSkladem 9 ks49 Kč40,50 Kč bez DPH
Kyselina mléčná 80% - potravinářská
Kyselina mléčná se využívá v potravinářství jako činidlo pro úpravu kyselosti.
V sýrařství ji využijeme například při výrobě Ricotty nebo tvarohu.
Balení: 100 ml
Dávkování: Nezbytně nutné množství, dle technologie výroby.
(Ricotta cca 0,7 ml/1 litr syrovátky)
Upozornění:
H315 Dráždí kůži.
H318 Způsobuje vážné poškození očí.
Bližší informace v technickém listu (viz níže odkaz ke stažení).
Ricotta
- 10 litrů čerstvé syrovátky po výrobě sýrů ohřejeme na 85°C a na této teplotě udržujeme 20 minut.
- Odebereme cca 7 ml kyseliny mléčné 80% a přidáme ji do syrovátky.
- Řádně zamícháme a ustálíme hladinu.
- V syrovátce se začnou shlukovat částečky bílkoviny, které padají ke dnu nádoby.
- Jakmile bílkoviny vystoupají na povrch, sebereme je cedníkem nebo formičkou a necháme vychladnout.
- Použití může být na sladko nebo na slano, obdobně jako tvaroh.
- Trvanlivost Ricotty je 3-5 dní.