Logo
Nevíte si rady? Zavolejte.
(Po-Pá, 8-14 hod)
0 ks
za 0 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
Nakupte ještě za 2 999 Kč a máte dopravu po ČR ZDARMA
  1. Úvod
  2. Vybavení pro výrobu
  3. Kyselina mléčná 80% - potravinářská 100ml

Kyselina mléčná 80% - potravinářská 100ml

Kyselina mléčná 80% - potravinářská Kyselina mléčná se využívá v potravinářství jako činidlo pro úpravu kyselosti. V sýrařství ji využijeme například... celý popis
Dostupnost
Skladem 9 ks
49 Kč
40,50 Kč
bez DPH
ks
Číslo produktu:VV062
Hlídat cenu / dostupnost
Kompletní specifikace

Kyselina mléčná 80% - potravinářská

Kyselina mléčná se využívá v potravinářství jako činidlo pro úpravu kyselosti.

V sýrařství ji využijeme například při výrobě Ricotty nebo tvarohu.

Balení: 100 ml

Dávkování: Nezbytně nutné množství, dle technologie výroby.
(Ricotta cca 0,7 ml/1 litr syrovátky)

Upozornění:
H315 Dráždí kůži.
H318 Způsobuje vážné poškození očí.

Bližší informace v technickém listu (viz níže odkaz ke stažení).

Ricotta

  • 10 litrů čerstvé syrovátky po výrobě sýrů ohřejeme na 85°C a na této teplotě udržujeme 20 minut.
  • Odebereme cca 7 ml kyseliny mléčné 80% a přidáme ji do syrovátky.
  • Řádně zamícháme a ustálíme hladinu.
  • V syrovátce se začnou shlukovat částečky bílkoviny, které padají ke dnu nádoby.
  • Jakmile bílkoviny vystoupají na povrch, sebereme je cedníkem nebo formičkou a necháme vychladnout.
  • Použití může být na sladko nebo na slano, obdobně jako tvaroh.
  • Trvanlivost Ricotty je 3-5 dní.

 

Ke stažení
Zboží zařazeno v kategoriích

 

Nejčtenější články

Kde nás najdete?

Toulovcovo náměstí 1163 - 2. patro

Litomyšl      570 01

Potřebujete poradit?
Logo
Kancelář e-shopu: +420 604 253 024 (Po-Pá 8-14h)
Vojtěch Toms
Vojtěch Toms
(Po-Pá, 8-14 hod)
© 2015-2020 Vojtěch Toms
Vytvořeno na Eshop-rychle.czEshop-rychle.cz