- Úvod
- Vybavení pro výrobu
- Kyselina citronová
Kyselina citronová

- Kompletní specifikace
- Kyselina citronováSkladem 20 ks35 Kč28,93 Kč bez DPH
Kyselina citronová vhodná:
- pro okyselení mléka při výrobě americké mozzarelly
- při výrobě syrovátkových sýrů
- jako dezinfekční prostředek - silná okyselující činnost zbavuje povrchy bakterií, zápachu
- působí jako konzervant a stabilizátor kyselosti.
- odvápnění rychlovarných konvic apod.
Pro dezinfekci vhodné použít v kombinaci s jedlou sodou. Kyselost ničí bakterie a plísně nesnášející kyselost - jedlá soda díky své zásaditosti ničí bakterie nesnášející zásadité prostředí.
Příprava dezinfekčního roztoku
- 15g kyseliny citronové
- 1l teplé vody
Veškeré náčiní omýt připraveným roztokem a následně opláchnout čistou pitnou vodou.