- Úvod
- Mlékárenské kultury
- Jogurtová kultura Yo-Flex L812 na 250 l
Jogurtová kultura Yo-Flex L812 na 250 l

- Kompletní specifikace
- Ke stažení
- Související zboží1
- Jogurtová kultura Yo-Flex L812 na 250 lSkladem 1 ks6 917 Kč5 716,53 Kč bez DPH
Termofilní jogurtová kultura Yo-Flex L812
Kultura Yo-Flex L812 je určena pro výrobu jogurtů s velmi jemnou chutí, vysokou viskozitou a velmi nízkým dokysáváním.
YF-L812 je v lyofilizovaném (mrazem vysušeném) stavu.
Vhodná k přímému zaočkování do mléka.
K zaočkování 250l mléka (50 U).
Forma: Granule
Vyvarujte se vnikání vlhkosti.
Složení:
- Streptococcus thermophilus
- Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus
50 U
Váha kultury:11,8g
Váha prázdného sáčku:8,8g
Váha celková: 20,6g
Alergen: Mléko
Skladování:
- V mrazáku při -18 °C.
- Minimální trvanlivost 24 měsíců od data výroby při -18°C.
Kysací křivka
Podmínky fermentace:
Plnotučné mléko zahřejeme na 85°C a necháme 30 minut v klidu při této teplotě. (Výrobce doporučuje pro lepší viskozitu přídavek sušeného odstředěného mléka v poměru 2% z objemu mléka pro výrobu). Poté mléko zchladíme na očkovací teplotu 43-41 °C. Přidáme startovací kulturu Yo-Flex L812 a necháme kultivovat při této teplotě 4-6 hodin. Poté uložíme do chladícího boxu (4-6°C) a necháme alespoň 12 hodin odpočívat.