Pro základní funkčnost, zpříjemnění používání webu, analytické účely a v případě udělení souhlasu také pro účely cílení reklamy využíváme soubory cookies. Nastavení vlastních preferencí cookies můžete kdykoli upravit odkazem ve spodní části stránek.

 

Nejrozšířenější nabídka kultur od světových výrobců na českém trhu.

Danisco

 



 

Kultura roku 2018
ALP D 500 l

ALP D na 500 l

 

 

Koření nejen do sýrů.

 

 


Sledujte nás i na facebooku



Úvod » Mlékárenské kultury » VÝPRODEJ Kefírová kultura VITAL Kefir 1-3 l mléka


        

VÝPRODEJ Kefírová kultura VITAL Kefir 1-3 l mléka

Novinka

Není skladem

 

Číslo produktu: D7
Běžná cena 65,00 Kč (2,77 EUR)
Cena bez DPH: 33,06 Kč (1,41 EUR)
Cena s DPH (21 %):
40,00 Kč (1,70 EUR)
Hlídací pes:
Hlídací pes

Informace o produktu:

Vital Kefír

Důvodem výprodeje je minimální trvanlivost do 30.12.2017

Kultura pro přípravu kefíru, vhodná k domácímu použití, 1 sáček pro 1-3 litry

mléka, s možností přeočkování.

Charakteristika:

VITAL KEFIR jsou sáčky lyofilizované kultury určené k přípravě domácího kefíru. Sáček obsahuje vícekmenové kultury z kefírového zrna, velmi vhodné pro osvěžení a mírně perlivý kefírový nápoj s mírnou až střední vůní kefíru.

 

Složení:
Lactococcus lactis subsp. Lactis
Lactococcus lactis subsp. Cremoris
Lactococcus lactis subsp. Lactis biovar. Diacetylactis
Lactobacillus acidophilus
Streptococcus thermophilus
Kefírová zrna (včetně kefírových kvasinek a Leuconostoc)

Nositel:Sacharóza a Maltodextriny

 

Uchovávání:
Kultura VITAL kefír zůstane stabilní po omezenou dobu v pokojové teplotě a během přepravy, ale pro optimální dobu trvanlivosti 18 měsíců je třeba uchovávat kulturu v prostředí 4–8 °C

 

Balení:
1 sáček pro zpracování 1-3 litru mléka.

Návod:

1 -3 litry mléka (dle kondice mléka) pasterujeme na 95 °C s výdrží 5 minut. Poté se mléko rychle zchladí ve studené vodní lázni na teplotu 24 °C. Na povrch mléka se rozsype obsah sáčku a nechá se cca 1-2 minuty nasáknout. Poté důkladně kulturu rozmícháme v celém objemu mléka. Zakryjeme pokličkou, případně rozlijeme do připravených kelímků nebo sklenic (pozor na teplotu sklenic, aby se mléko neochladilo) a necháme kultivovat 18-24 hodin. Jakmile kefír dostatečně zhoustne uložíme ho do chladničky (cca 4-6°C), kde dostatečně vyzraje a vychladne. Ideální kyselost cca 4,4-4,3 pH. Poté kefír protřepejte nebo řádně rozmíchejte do krémové konzistence. Při dodržení hygienických pravidel kefír vydrží několik týdnů. Po otevření zkonzumujte do 3 dnů.

 

Přeočkování:
Kultura VITAL kefír vykazuje již při první výrobě velmi dobré senzorické vlastnosti výrobku. Pro zesílení kefírové chuti tak není potřeba znovu přeočkovávat. Pokud nám chuť vyhovuje a chceme si kefír znovu namnožit, použijeme čerstvý vyrobený kefír v poměru 20-40 ml na 1 litr mléka. Postup výroby je stejný (viz výše), nicméně pro podobné senzorické vlastnosti můžeme zkrátit kultivovaný čas.

Hlídací pes
Watch DOG


Informovat na e-mail při změně:


       když cena klesne pod

        když produkt bude na skladě


Zadejte Váš e-mail: Opište text z obrázku: *
captcha