Pro základní funkčnost, zpříjemnění používání webu, analytické účely a v případě udělení souhlasu také pro účely cílení reklamy využíváme soubory cookies. Nastavení vlastních preferencí cookies můžete kdykoli upravit odkazem ve spodní části stránek.

 

Nejrozšířenější nabídka kultur od světových výrobců na českém trhu.

Danisco

 



 

Kultura roku 2018
ALP D 500 l

ALP D na 500 l

 

 

Koření nejen do sýrů.

 

 


Sledujte nás i na facebooku



Úvod » Mlékárenské kultury » VÝPRODEJ - Jogurtová kultura VITAL jogurt 1-3 l mléka


        

VÝPRODEJ - Jogurtová kultura VITAL jogurt 1-3 l mléka

Novinka

Skladem

 

Číslo produktu: D8
Běžná cena 50,00 Kč (2,13 EUR)
Cena bez DPH: 16,53 Kč (0,70 EUR)
Cena s DPH (21 %):
20,00 Kč (0,85 EUR)
Hlídací pes:
Hlídací pes

do košíku:
  ks  

Informace o produktu:

Vital jogurt

Kultura pro přípravu jogurtu, vhodná k domácímu použití, 1 sáček pro 1-3 litry

mléka, s možností přeočkování.

Charakteristika:

VITAL JOGURT jsou sáčky lyofilizované kultury určené k přípravě domácího jogurtu. Sáček obsahuje směs pečlivě vybraných jogurtových kmenů, aby se snadno vyrobil kvalitní přírodní jogurt s hladkou konzistencí a jemnou chutí.

 

Složení:
Streptococcus thermophilus
Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus

Nositel:Sacharóza a Maltodextriny

 

Uchovávání:
kultura VITAL JOGURT zůstane stabilní po omezenou dobu v pokojové teplotě a během přepravy, ale pro optimální dobu trvanlivosti 18 měsíců je třeba uchovávat kulturu v prostředí 4–8 °C

 

Balení:
1 sáček pro zpracování 1-3 litru mléka.

 

Minimální trvanlivost 19.5.2018


Návod:

1 -3 litry mléka (dle kondice mléka) pasterujeme na 95 °C s výdrží 5 minut. Poté se mléko rychle zchladí ve studené vodní lázni na teplotu 45-43 °C. Na povrch mléka se rozsype obsah sáčku a nechá se cca 1-2 minuty nasáknout. Poté důkladně kulturu rozmícháme v celém objemu mléka. Zakryjeme pokličkou, případně rozlijeme do připravených kelímků nebo sklenic (pozor na teplotu sklenic, aby se mléko neochladilo) a necháme kultivovat 6-8 hodin. Jakmile jogurt dostatečně zhoustne uložíme ho do chladničky (cca 4-6°C), kde dostatečně vyzraje a vychladne. Při dodržení hygienických pravidel jogurt vydrží několik týdnů. Po otevření zkonzumujte do 3 dnů.

 

Přeočkování:
Kultura VITAL jogurt vykazuje již při první výrobě velmi dobré senzorické vlastnosti výrobku. Pro zesílení jogurtové chuti tak není potřeba znovu přeočkovávat. Pokud nám chuť vyhovuje a chceme si jogurt znovu namnožit, použijeme čerstvý vyrobený jogurt v poměru 20-40 ml na 1 litr mléka. Postup výroby je stejný (viz výše), nicméně pro podobné senzorické vlastnosti můžeme zkrátit kultivovaný čas.

Hlídací pes
Watch DOG


Informovat na e-mail při změně:


       když cena klesne pod

        když produkt bude na skladě


Zadejte Váš e-mail: Opište text z obrázku: *
captcha