- Úvod
- Zpracování masa
- SafePro® F-LC (Fermentované klobásy) 25g/100 kg masa
SafePro® F-LC (Fermentované klobásy) 25g/100 kg masa

- Kompletní specifikace
- Ke stažení
- SafePro® F-LC (Fermentované klobásy) 25g/100 kg masaSkladem > 20 ks233 Kč192,56 Kč bez DPH
SafePro® F-LC
Popis
Lyofilizovaná potravinářská kultura pro výrobu fermentovaných masných výrobků. Má rozhodující vliv na okyselení výrobku a podporuje jeho vybarvení a rozvoj chuti. Tato kultura pomáhá potlačit růst Listeria monocytogenes.
Tato kultura je vhodná pro tradiční fermentované klobásy a salámy, především pro klobásy severo a jihoevropského typu.
Podporuje vznik příjemného aroma. Hodí se pro výrobky plísňové a uzené. Hodnotu konečného pH lze ovlivnit úpravou množství přidaných zkvasitelných cukrů.
Složení kultury:
Lactobacillus curvatus
Pediococcus acidilactici
Staphylococcus xylosus
Dávkování:
25 g na 100 kg
Návod k použití:
Obsah sáčku nebo jeho poměrnou část přidejte spolu s ostatními suchými ingrediencemi na začátku
výrobního procesu během mletí, sekání nebo mísení suroviny.
Možnosti využití:
Masná kultura řady Bactoferm® speciálně vyvinutá pro použití v různých výrobcích.
Tato kultury pomáhají rozvíjet pozitivní ekosystém, který zlepší bezpečnost potravin a potenciálně prodlouží trvanlivost.
Obsah balení:
25 g (na 100 kg masa)
Skladování:
Při -17 °C
Krátkodobé nedodržení doporučovaných skladovacích teplot (např. při přepravě), nemá zásadní vliv na aktivitu kultury.
Složení:
Sacharóza, Kultura, Síran manganatý
Technické informace:
Kultura je dodávána v lyofilizovaném stavu - mrazem vysušený prášek.