Pro základní funkčnost, zpříjemnění používání webu, analytické účely a v případě udělení souhlasu také pro účely cílení reklamy využíváme soubory cookies. Nastavení vlastních preferencí cookies můžete kdykoli upravit odkazem ve spodní části stránek.

 

Nejrozšířenější nabídka kultur od světových výrobců na českém trhu.

Danisco

 



 

Kultura roku 2018
ALP D 500 l

ALP D na 500 l

 

 

Koření nejen do sýrů.

 

 


Sledujte nás i na facebooku



Úvod » Koření » Máta drcená 50 g


        

Máta drcená 50 g

Skladem

 

Číslo produktu: KJK03
Cena bez DPH: 44,61 Kč (1,90 EUR)
Cena s DPH (15 %):
51,30 Kč (2,18 EUR)
Hlídací pes:
Hlídací pes

do košíku:
  ks  

Informace o produktu:

Máta drcená

 

Máta je vhodná především na výrobu sýru typu Hallloumi, čaje a ostatnímu využití v kuchyni.

 

Hmotnost: 50 g

HALLOUMI
Halloumi (chalumi) je polotvrdý sýr z ostrova Kypr. Tradičně vyráběný z ovčího mléka s přídavkem malého množství kozího mléka. Jedná se o sýr připravovaný na grilu a díky výrobě z čerstvého mléka, bez přidávaných mlékárenských kultur, je jeho pH okolo 6.5 – sýr má díky tomu vysoký bod tání a na grilu se nemůže roztéci, jen změknout. Vyrábět se může taktéž z kravského mléka. Halloumi můžeme 
obalit v lístkách máty – ta působí jako konzervant a dodává sýru velmi zajímavou chuť.


Mléko zahřejeme na 32°C a přidáme takové množství syřidla, aby sýření bylo ukončeno za 30-40 minut. Nakrájíme na velikost vlašského ořechu a necháme 5 minut odpočinout. Během následujících 20-30 minut dohříváme na teplotu 38-40°C a na této teplotě za občasného promíchání udržujeme dalších 20-30 minut. Sýřeninu necháme po dobu 5 minut usadit na dno. Odčerpáme syrovátku a sýřeninu přendáme do plachetky, kterou dáme například mezi dvě prkénka a zatížíme, abychom vylisovali placku vysokou 2-3 cm. Tlak, kterým budeme lisovat může být okolo 3 kg/1 kg sýřeniny. Mezitím předem odebranou syrovátku vlijeme zpátky do hrnce a zahříváme na teplotu okolo 80°C. Vylisovanou placku nakrájíme na kousky, které vložíme do horké syrovátky. Za občasného míchání a udržování při stejné teplotě necháme Halloumi v syrovátce tak dlouho, dokud jednotlivé kousky 
nevyplavou na povrch. Kousky Halloumi vyndáme a necháme chvíli vychladnout. Sýry nasolíme a obalíme mátou. Tradičně se kousek sýra velký jako dlaň ohne na polovinu a dovnitř se vloží máta.

Halloumi necháme vychladnout, aby se dobře rozložila sůl i máta v celém objemu sýra.

Sýr se může grilovat jak na zahradním grilu, tak i doma na pánvi, dokud nemá zlatavý povrch a je měkký v celém objemu. Halloumi díky nízkému pH vrže mezi zuby.

Hlídací pes
Watch DOG


Informovat na e-mail při změně:


       když cena klesne pod

        když produkt bude na skladě


Zadejte Váš e-mail: Opište text z obrázku: *
captcha