Logo
Nevíte si rady? Zavolejte.
(Po-Ne, 8-20 hod)
0 ks
za 0,00 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
Nakupte ještě za 2 999,00 Kč a máte dopravu ZDARMA
Novinky
29.09.2016
Zajímavé odkazy
www.domacimlekar.com - České stránky s velkým množstvím velmi užitečných a zajímavých informací.   www.fromagesdechevre.com - Stránky zaměřené na ko... číst celé
14.04.2019
Odesílání zásilek v následujících dnech.
  pondělí 15.4.2019 Odesíláme úterý 16.4.2019 Odesíláme středa 17.4.2019 Odesíláme čtvrtek 18.4.2019 Zavřeno pátek 1... číst celé
Zobrazit všechny novinky

 

Nejrozšířenější nabídka kultur od světových výrobců na českém trhu.

Danisco


 

ALP D 500 l

ALP D na 500 l

 

 

 

Sledujte nás i na facebooku



Přátelský e-shop

  1. Úvod
  2. Koření
  3. Máta drcená 50 g

Máta drcená 50 g

Máta drcená   Máta je vhodná především na výrobu sýru typu Hallloumi, čaje a ostatnímu využití v kuchyni.   Hmotnost: 50 g HALLOUMIHalloumi (chalumi) ... celý popis
Dostupnost
Skladem 3 ks
Cena bez DPH
44,61 Kč
51,30 Kč
ks
Číslo produktu:KJK03
Hlídat cenu / dostupnost
Kompletní specifikace

Máta drcená

 

Máta je vhodná především na výrobu sýru typu Hallloumi, čaje a ostatnímu využití v kuchyni.

 

Hmotnost: 50 g

HALLOUMI
Halloumi (chalumi) je polotvrdý sýr z ostrova Kypr. Tradičně vyráběný z ovčího mléka s přídavkem malého množství kozího mléka. Jedná se o sýr připravovaný na grilu a díky výrobě z čerstvého mléka, bez přidávaných mlékárenských kultur, je jeho pH okolo 6.5 – sýr má díky tomu vysoký bod tání a na grilu se nemůže roztéci, jen změknout. Vyrábět se může taktéž z kravského mléka. Halloumi můžeme 
obalit v lístkách máty – ta působí jako konzervant a dodává sýru velmi zajímavou chuť.


Mléko zahřejeme na 32°C a přidáme takové množství syřidla, aby sýření bylo ukončeno za 30-40 minut. Nakrájíme na velikost vlašského ořechu a necháme 5 minut odpočinout. Během následujících 20-30 minut dohříváme na teplotu 38-40°C a na této teplotě za občasného promíchání udržujeme dalších 20-30 minut. Sýřeninu necháme po dobu 5 minut usadit na dno. Odčerpáme syrovátku a sýřeninu přendáme do plachetky, kterou dáme například mezi dvě prkénka a zatížíme, abychom vylisovali placku vysokou 2-3 cm. Tlak, kterým budeme lisovat může být okolo 3 kg/1 kg sýřeniny. Mezitím předem odebranou syrovátku vlijeme zpátky do hrnce a zahříváme na teplotu okolo 80°C. Vylisovanou placku nakrájíme na kousky, které vložíme do horké syrovátky. Za občasného míchání a udržování při stejné teplotě necháme Halloumi v syrovátce tak dlouho, dokud jednotlivé kousky 
nevyplavou na povrch. Kousky Halloumi vyndáme a necháme chvíli vychladnout. Sýry nasolíme a obalíme mátou. Tradičně se kousek sýra velký jako dlaň ohne na polovinu a dovnitř se vloží máta.

Halloumi necháme vychladnout, aby se dobře rozložila sůl i máta v celém objemu sýra.

Sýr se může grilovat jak na zahradním grilu, tak i doma na pánvi, dokud nemá zlatavý povrch a je měkký v celém objemu. Halloumi díky nízkému pH vrže mezi zuby.

Zboží zařazeno v kategoriích

 

Kde nás najdete?

Toulovcovo náměstí 1163 - 2. patro

Litomyšl      570 01

Potřebujete poradit?
Logo
Kancelář e-shopu: +420 604 253 024
Vojtěch Toms
Vojtěch Toms
(Po-Ne, 8-20 hod)
Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.
© 2015-2019 Vojtěch Toms
Vytvořeno na Eshop-rychle.czEshop-rychle.cz
Zpracování osobních údajů můžete ovlivnit úpravou svých preferencí ochrany soukromí.