Pro základní funkčnost, zpříjemnění používání webu, analytické účely a v případě udělení souhlasu také pro účely cílení reklamy využíváme soubory cookies. Nastavení vlastních preferencí cookies můžete kdykoli upravit odkazem ve spodní části stránek.

 

Nejrozšířenější nabídka kultur od světových výrobců na českém trhu.

Danisco


 

Kultura roku 2018
ALP D 500 l

ALP D na 500 l

 

 

Koření nejen do sýrů.

 

 

 

Sledujte nás i na facebooku



Přátelský e-shop


Úvod » Ostatní vybavení pro sýraře » Afilact Fluid - Lysozym tekutý 1l - Proti pozdnímu duření sýrů


        

Afilact Fluid - Lysozym tekutý 1l - Proti pozdnímu duření sýrů

Použití na 10.000 litrů mléka

Akce

Skladem

 

Číslo produktu: OS031
Cena bez DPH: 969,42 Kč (41,25 EUR)
Cena s DPH (21 %):
1 173,00 Kč (49,91 EUR)
Hlídací pes:
Hlídací pes

do košíku:
  ks  

Informace o produktu:

Lysozym (lyzozym) je enzym, který se vyskytuje ve vaječném bílku. Díky schopnosti narušovat bakteriální stěnu má silné antibakteriální účinky. Označení pochází z řeckého slova lysis(rozpouštění).

 

AFILACT® FLUID je přírodní konzervační látka. Aktivní složkou je lysozym, enzym

široce přítomný v biologických tekutinách (slzách, slinách, krvi apod.), kde má za úkol napadnout cizí bakterie. Lysozym

inhibuje růst některých grampozitivních bakterií včetně druhů Clostridia, ale není účinný proti kvasinkám, plísním nebo

Gram-negativním bakteriím.

Produkt neovlivňuje vývoj mezofilních nebo termofilních mlékárenských kultur při použití v doporučených dávkách. V současné době je používání lysozymu v potravinách povoleno ve více než 30 zemích, včetně EU, kde je lysozym schválen jako konzervační látka (E1105) s omezeným použitím u některých sýrů. AFILACT® FLUID je vyráběn extrahováním z čerstvých vaječných bílků.

Skladování

12 měsíců od data výroby při skladování podle doporučených skladovacích podmínek (0-8 °C).

Chraňte před světlem.

Udržujte v uzavřeném obalu.

 

Použití

AFILACT® FLUID se používá k ochraně proti pozdnímu duření sýrů, což je sýrová vada způsobená sporotvornými bakteriemi.

Spory jsou velmi tepelně stabilní a nedají se zničit běžnou pasterací. Z toho důvodu je vhodné používat na zrající sýry lysozym - AFILACT® FLUID.

Dávkování

1-1,5 ml na 10 litrů mléka

Pokud mléko obsahuje vyšší procento bílkovin, dávkujeme na horní hranici doporučeného dávkování.

Návod k použití

Odměřené množství lysozymu nalijeme do mléka před přidáním mlékárenských kultur a řádně rozmícháme.

Složení

Voda, lyzozym (E1105), sorbitan draselný E202 (<1%)

 

Dietní informace

Kosher: Kosher Pareve Excl. Pesach

Vegetariánský: Ne

 

 

Ilustrační foto

 

Lysozym (lyzozym) je enzym, který se vyskytuje ve vaječném bílku. Díky schopnosti narušovat bakteriální stěnu má silné antibakteriální účinky. Označení pochází z řeckého slovalysis(rozpouštění).

Odborně řečeno je to enzym katalyzující rozklad polysacharidových řetězců v buněčných stěnách bakterií, což může vést až k rozpadu buňky.

Enzym je aktivní při pH 6-9. Nejvyšší aktivita iontů je při pH 6,2 (iontová síla 0,02 - 0,1 M).

Lysozym působí i proti Escherichia coli a Listeria monocytogenes

Lysozym má antibakteriální účinky především proti grampozitivním bakteriím, jako jsou např. rody Bacillus, Clostridium, Listeria, Streptococcus nebo Lactococcus.

Dávkování: 2-4 ml na 10 litrů mléka

Balení: 100 ml

Skladování: 6-8°C

Minimální trvanlivost: 12/2017

Alergeny: Vejce

 

Aplikace: Požadované množství lysozymu řádně vmíchejte do mléka před přidáním mlékárenských kultur.

 

Ilustrační foto

Hlídací pes
Watch DOG


Informovat na e-mail při změně:


       když cena klesne pod

        když produkt bude na skladě


Zadejte Váš e-mail: Opište text z obrázku: *
captcha